ReFrame-profielen van Kömmerling twee keer bekroond voor duurzaamheid

Slechts enkele dagen na de lancering, hebben de ReFrame-profielen van Kömmerling, die bijdragen aan het sluiten van de materialenkringloop, twee duurzaamheidsawards in de wacht gesleept. Het gaat om een prijs in Nederland en een in Oostenrijk.

ReFrame is een lijn van raam- en deurprofielen die gemaakt is uit 100% gerecycleerd pvc en afgewerkt is met een fijn UV-bestendig oppervlak om ze zo lang mogelijk te laten meegaan. Het feit dat de profielen kort na hun lancering werden bekroond met twee duurzaamheidsawards, bewijst dat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een meer circulaire bouwwereld. De prijsuitreikingen vonden plaats in juni, maar Kömmerling, het gevestigde merk van de profine Group dat de profielen maakt, bracht het nieuws nu pas naar buiten.

Op 23 juni 2021 ontving ReFrame in Nederland een Rethink Award. Een onafhankelijke jury van deskundigen beoordeelde 42 inzendingen en koos ReFrame unaniem als winnaar in de categorie Recycling. De Rethink Awards zijn een initiatief van brancheverenigingen van de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie en Plastics Europe Nederland. Ze bieden een platform aan voor duurzame en innovatieve producten en worden jaarlijks uitgereikt.

Slechts twee dagen later werden de WFK.Awards 2021 uitgereikt op het tweede Weense Raamcongres en ook daar wist ReFrame de jury te overtuigen en de prijs in de categorie Duurzaamheid in de wacht te slepen.


Eerste bouwprojecten met ReFrame al gerealiseerd

Peter Mrosik, eigenaar en CEO van Kömmerling, is uiteraard enorm tevreden met de erkenningen voor ReFrame, zeker zo kort na de lancering ervan. "Onze ReFrame-profielen staan voor een gesloten materiaalkringloop en daarmee voor een volledig behoud van natuurlijke hulpbronnen. Ze wijzen de weg naar de toekomst met het oog op een volledige circulaire economie en bieden duurzame oplossingen voor generaties. Ons hele team kan erg trots zijn op deze awards!"

Een eerste bouwproject met Kömmerlings ReFrame profielen werd vorig jaar al uitgevoerd in Amsterdam. In het Duitse Möchengladbach zijn sinds het voorjaar van 2021 twee andere bouwprojecten aan de gang waarin ReFrame wordt toegepast. Ook in België is inmiddels een eerste project met der ReFrame-profielen uit de startblokken geschoten.

Deel dit artikel:

Onze partners