Saint-Gobain gaat in zee met JUUNOO

Saint-Gobain, het moederbedrijf van onder andere Gyproc en ISOVER, gaat een minderheidsparticipatie aan in de West-Vlaamse scale-up JUUNOO. Voor beide bedrijven staan circulariteit, duurzaamheid en performance daarbij centraal: de makkelijk te demonteren en herbruikbare wandsystemen van JUUNOO passen perfect bij de eindeloos recycleerbare gipswanden van Gyproc.

Volgens Dirk De Meuler, CEO Gypsum and Insulation Building Activities Benelux bij Saint-Gobain, zal de samenwerking zorgen voor een snellere verduurzaming van de bouwsector, iets waar Saint-Gobain het voortouw in wil nemen. “Bij Saint-Gobain staan we allemaal achter één ultiem purpose: 'making the world a better home'. En daarom is onze visie: ‘be the worldwide leader in light and sustainable construction'. Wij dragen als grote speler een grote verantwoordelijkheid en hebben de ambitie om de bouwsector duurzamer te maken en in te zetten op circulaire oplossingen, waarbij ook aan productiviteit en performance gesleuteld wordt. Wij willen op dat gebied een voortrekkersrol spelen: onze circulaire wanden zijn één van de vele duurzame en performante oplossingen die wij bieden. Door een participatie te nemen in een zeer mooie en dynamische Belgische scale-up die hetzelfde doel voor ogen heeft, kunnen we verder versnellen in het realiseren van onze ambitie. Wij kijken uit naar een zeer goede samenwerking met het sterke JUUNOO-team, onder leiding van Chris Van de Voorde.” 

Een gevoel dat wederzijds is. Chris Van de Voorde, cofounder van JUUNOO: “Wij zijn erg blij dat we in zee kunnen gaan met een grote speler als Saint-Gobain en dat die wil investeren in een groeiend Belgisch bedrijf met een sterke en duurzame missie. Dankzij de participatie kunnen wij onze duurzaamheidsambities nog verder uitbreiden. Hoe meer bedrijven de circulariteitskaart trekken, hoe sneller we de bouwsector kunnen vergroenen met het oog op de toekomst.”

Nog even voor wie het bedrijf niet kent: JUUNOO is een West-Vlaamse scale-up, opgericht in 2017, die zich specialiseert in het bouwen van circulaire wandsystemen. Dankzij de modulaire metalen constructies die het bedrijf aanlevert, kunnen binnenwanden van gebouwen niet alleen sneller geïnstalleerd, maar ook makkelijk aangepast worden. Het systeem is volledig herbruikbaar, waarmee JUUNOO inspeelt op de groeiende aandacht voor circulariteit binnen nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dankzij de participatie van Saint-Gobain in JUUNOO krijgt het bedrijf de nodige speelruimte om verder te groeien en op termijn internationaal te gaan.


Beide bedrijven onlangs te gast in architectura.be Podcast

In de recente podcast van onze zusterwebsite Architectura rond de beoordeling van circulaire bouwmaterialen waaraan beide bedrijven deelnamen, hamerde Van de Voorde nog op het feit dat het voor jonge bedrijven met een circulair product moeilijk is de concurrentie aan te gaan met gevestigde waarden in de sector en dat samenwerking tussen de twee haast zeker kan zorgen voor de volledige doorbraak van de circulaire oplossing van de start-up. Die architectura.be Podcast is hier te beluisteren.

Deel dit artikel:

Onze partners