Schréder introduceert Circle Light Label

Schréder, wereldwijd leverancier van verlichtingsoplossingen, lanceert met het Circle Light Label een handige indicator voor zijn klanten die circulariteit hoog in het vaandel dragen. Producten die het label dragen, kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften en aan het einde van hun levensduur, kunnen ze worden geüpgraded, hergebruikt of gerecycleerd. 

De leverancier van verlichtingsoplossingen ontwikkelde het label vooral met het oog op de stedelijke omgeving. Aangezien de steden als gevolg van verdichting en klimaatverandering voor grote uitdagingen staan, moet ook de stadsverlichting de duurzaamheid van de stedelijke omgeving bevorderen, vinden ze bij Schréder. Concreet betekent dat, met het oog op een zo klein mogelijke ecologische impact, gebruikmaken van de nieuwe technologie en het verbeteren van de manier waarop de producten ontworpen, geproduceerd en geconsumeerd worden. 

"In de jaren tachtig introduceerden we al het label Sealsafe, dat behoud van prestaties in de toekomst garandeert. Rond de eeuwwisseling ontwikkelden we dan de miniR en μR om armaturen te ontwerpen die het gebruik van grondstoffen tot een minimum beperken", klinkt het bij het bedrijf.

"Het is in dezelfde zoektocht naar voortdurende verbetering van onze ecologische voetafdruk en die van onze klanten dat we nu het Circle Light Label lanceren. Producten die het label dragen, werden op basis van twaalf objectieve criteria geoptimaliseerd met het oog op circulariteit. Dit label is een teken van onze inzet om steden in staat te stellen een meer circulair pad te bewandelen."

Vanaf de ontwerpfase wordt circulariteit in de bewuste armaturen geïntegreerd. De ontwerprichtlijnen houden niet alleen rekening met de milieu-impact, maar beogen ook een vergemakkelijking van het verwijderen van componenten, een standaardisatie van de onderdelen en het eenvoudig scheidbaar maken van de gebruikte materialen zodra de levensduur is verstreken.

Met IZYLUM presenteert Schréder ook meteen een nieuwe toevoeging aan zijn assortiment dat volledig voldoet aan de criteria van het Circle Light Label. IZYLUM kan voortdurend worden aangepast aan de veranderende noden van een stad, en worden geüpgraded, hergebruikt of gerecycleerd aan het einde van zijn levensduur.

Deel dit artikel:

Onze partners