Schrijf je in voor het slotevent van Circular.Concrete

Om de milieu-impact van de bouwsector verder te reduceren, moeten we volop inzetten op circulaire strategieën. Als meest gebruikte bouwmateriaal speelt beton daarin een belangrijke rol. In het collectieve project Circular.Concrete deed het WTCB, met steun van SIM en Vlaio, daar de afgelopen jaren praktijkgericht onderzoek rond. Op 29 april worden de resultaten van het Circular.Concrete-project aan de brede bouwsector voorgesteld in een online ZOOM-sessie. Deelname is gratis.

Het WTCB zal tijdens het slotevent, dat aanvangt om 13.30 uur en eindigt om 17 uur, een overzicht geven van innovatieve oplossingen, de milieu-impact en -winsten van (meer) circulair beton belichten en ervaringen uit de praktijk delen. Het stelt ook een praktische gids voor die bouwteams en innovators zal toelaten (meer) circulair beton op een doordachte en kwalitatieve manier in concrete projecten toe te passen.

Jan Desmyter van het WTCB, Brigitte Mouligneau van Vlaanderen Circulair, Pieter De Brabandere van De Brabandere Wegenbouw en Rik Scholiers van de Vlaamse Milieumaatschappij zijn maar enkele van de interessante sprekers dat het programma rijk is. De slotbeschouwingen zullen worden verzorgd door Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw, Zuhal Demir, Vlaams minister van onder meer Omgeving en Hilde Crevits, Vlaams minister van onder meer (Sociale) Economie, Innovatie en Werk.

Aannemers, architecten, bouwheren, betonproducenten, bedrijven uit de recyclagesector, advies- en studiebureaus en ander actoren uit de bouwwereld die het even willen bijwonen, kunnen dat volledig gratis doen, maar moeten zich wel registeren voor de ZOOM-sessie. Inschrijven en het volledige programma raadplegen, kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners