Schrijf je in voor het slotevent van ‘To bio or not to bio’

Nog tot 20 oktober kan je je inschrijven voor het slotevent van ‘To bio or not to bio’. Daarin worden de resultaten gedeeld van het TETRA-onderzoek waarin Odisee, Universiteit Gent en het WTCB de kenmerken en de inzetbaarheid van isolatiematerialen met een lage milieu-impact natrokken. Het slotevent gaat door in Utopia in Aalst op 27 oktober.

Het energie-efficiënter maken van gebouwen betekent een stijgende productie van meer isolatiemateriaal, wat dan weer niét goed is voor het milieu. ‘To bio or not to bio’ onderzocht daarom hoe zowel klassieke als biogebaseerde isolatiematerialen zo kunnen worden gemaakt en toegepast dat ze een zo laag mogelijke milieu-impact hebben en een zo hoog mogelijke demontagegraad. De onderzoeksresultaten worden nu voorgesteld op een slotevent.


Webtool

Op het slotevent van ‘To bio or no to bio’ zullen niet alleen de onderzoeksresultaten worden meegedeeld, maar wordt ook een webtool voorgesteld die werd ontwikkeld binnen het project. Dat instrument heeft tot doel de drempel voor het toepassen van isolatiematerialen, zowel traditionele als biogebaseerde, met een lage milieu-impact en een hoge demontagegraad te verlagen.

Werfvoorbereiders, uitvoerders, studiebureaus, architecten, studenten en publieke en private opdrachtgevers vinden er een vergelijking van de kenmerken van biogebaseerde en klassiek gekende isolatiematerialen binnen een zelfde toepassing; een vergelijking van de milieu-impact van biogebaseerde isolatiematerialen en klassiek gekende isolatiematerialen, zowel op het niveau van het materiaal als in zijn gevaloriseerde opbouw en een vergelijking van de graad van demonteerbaarheid van opbouwen en bouwknopen (zowel massief- als houtskeletbouw) waarin zowel biogebaseerde als klassieke isolatiematerialen zijn toegepast.

Het event is gratis en gaat door van 18 tot 21 uur. Inschrijven kan tot 20 oktober via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners