Schrijf je in voor ons event rond de presentatie van het Franstalige Circubuild-boek!

Circubuild organiseert op 30 september een webinar naar aanleiding van de publicatie van het Franstalige Circubuild-boek, diezelfde dag. Tijdens het event zal in een rondetafelgesprek een stand van zaken worden opgemaakt rond circulair bouwen in Brussel en Wallonië en worden enkele circulaire projecten en producten en diensten toegelicht. Het webinar kan gratis worden gevolgd, maar inschrijven is wel noodzakelijk.

Het webinar, dat doorgaat van 16.30 tot 18 uur, wordt opgenomen bij Retrival in Charleroi, een bedrijf uit de sociale economie gespecialiseerd in selectieve ontmanteling van gebouwen. 

Het programma ziet eruit als volgt:

  • een rondetafelgesprek met experten in circulair bouwen Ambroise Romnée (Programma Régional en Economie Ciruclaire (PREC)), Sylvie Loutz (SPW développement durable), Laurent Schiltz (Confédération Construction Bruxelles-Capitale), Jonathan Boulvain (Confédération Construction Wallonne), Christian Levie (Econocom) en Ana de Moura Martins en Fabien Dautrebande (oPla Architecture). Zij zullen op basis van hun ervaring de vorderingen definiëren die circulair bouwen de laatste jaren in Brussel en Wallonië heeft gemaakt, maar ook kansen en obstakels voor het nieuwe bouwprincipe;
  • de voorstelling van een circulair bouwproject, Boondael in Elsene, en van de activiteiten van Retrival;
  • enkele pitches van circulaire producten & diensten uit het Franstalige Circubuild-boek: grasisolatie (Gramitherm), circulaire kantoorinrichting als dienst (Nnof), No Roof To Waste, terugwinning en recyclage van bitumineuze dakbanen (Derbigum) en akoestiek as a service (DOX Acoustics).
  • Voorstelling van het Franstalige Circubuild-boek, dat net als de Nederlandstalige versie een praktische gids wil zijn voor ontwerpers en bouwprofessionals die circulair (willen) (ver)bouwen. Naast een overzicht van bedrijven en producten en diensten die van pas kunnen komen bij circulair bouwen, bevat het boek, dat wordt uitgegeven door Redactiebureau Palindroom, initiatiefnemer van Circubuild, ook meer dan 60 FAQ’s, een lexicon en enkele zeer representatieve circulaire casestudy’s. Het Franstalige Circubuild-boek wordt ondersteund door verschillende partners, waaronder Leefmilieu Brussel, BuildCircular.brussels (Confédération Construction Bruxelles-Capitale), le Cluster CAP Construction, la Confédération Construction Wallonie, ecobuild.brussels, Greenwin, le SPW Développement durable en l’Union Wallonne des Architectes.

Het webinar volgen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via deze link. Via dezelfde link kan je ook alvast een of meerdere exmeplaren van het boek voorbestellen.

Deel dit artikel:

Onze partners