Seminarie 'Hoe CO2-vrij en klimaatadaptief ontwerpen?' op 2 juni op ARCHITECT@WORK Brussels

In opdracht van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad organiseert en modereert Rik Neven, zaakvoerder van Palindroom, op 2 juni het seminarie 'Hoe CO2-vrij en klimaatadaptief ontwerpen?' op ARCHITECT@WORK Brussels. Hij buigt daarin zich samen met een panel bestaande uit Els Vanden Berghe van Pixii, Pieter Verfaillie van bow architecten, Luc Eeckhout van evr-architecten en Alexander Mijts van VIBE over de meest prangende vragen rond dat thema.

De panelleden zullen in het seminarie, dat doorgaat van 15.30 tot 16.30 uur, antwoorden proberen te formuleren op vragen als 'Hoe kan je als architect te gebouwen zo ontwerpen dat ze niet voor extra CO2-uitstoot zorgen?', 'Hoe zorg je dat ze anderzijds ook aangepast zijn aan de gevolgen van de klimaatopwarming?', 'Waarom moeten we eerder streven naar energiesufficiëntie dan naar energie-efficiëntie?' en 'Hoe kan je als architect de biodiversiteit verhogen en de ecologische impact van het materiaalverbruik verlagen?'.


Te volgen via livestream

ARCHITECT@WORK Brussels, een prestigieuze beurs voor (interieur)architecten georganiseerd door Kortrijk Xpo, gaat door op woensdag 1 en donderdag 2 juni, op de vernieuwe site van Tour & Taxis, in Shed 1 en 2 (Havenlaan 86C, 1000 Brussel). Voor het seminarie op, op de tweede en laatste dag van de beurs, moet je in de seminar room zijn, van 15.30 uur tot 16.30 uur. Er moet niet apart worden ingeschreven om het seminarie te volgen. Dat volgen kan overigens ook digitaal, via deze link. Via dezelfde link zal het daarna ook te herbekijken vallen.

ARCHITECT@WORK Brussels heeft deze editie 'Future proof' als thema. Inschrijven voor de beurs, als exposant of bezoeker, is noodzakelijk en kan via deze link. Via dezelfde link vind je ook alle info over het tweedaags event.

Deel dit artikel:

Onze partners