SlimWall 35: ultraslank demonteerbaar glasgevelsysteem

Reynaers Aluminium lanceert SlimWall 35, een ultraslank glasgevelsysteem. Het minimalistische ontwerp biedt architecten heel wat creatieve vrijheid en is circulair opgevat. Zo is het demonteerbaar met het oog op hergebruik van het volledige systeem, dan wel van de afzonderlijke elementen.

Met een aanzichtsbreedte van slechts 35 mm legt SlimWall 35 de nadruk op pure transparantie. Architecten kunnen nu moeiteloos grote glasgevels creëren die de grens tussen binnen en buiten vervagen, waardoor een gevoel van ruimte en lichtheid wordt gecreëerd.

De slankheid biedt niet alleen esthetische maar ook praktische voordelen. Het maakt de integratie met standaard glas mogelijk, waardoor SlimWall 35 eenvoudiger wordt om te verwerken voor vakmensen en meer ontwerpmogelijkheden biedt. De grote glasoppervlakken tot 450 kilogram zijn bovendien eenvoudig te installeren.


Circulaire meccanoassemblage

SlimWall 35 werkt met een uniek meccanoassemblagesysteem. De mechanische verbindingen maken schroeven overbodig. De gepatenteerde glassteunen schuiven recht in het element. Het assemblagesysteem vereenvoudigt de montage op de werf aanzienlijk, minimaliseert de kans op fouten en waterinfiltratie en garandeert een nette en perfecte afwerking. De mechanische verbindingen bieden niet alleen buitengewone betrouwbaarheid, maar zorgen er ook voor dat het systeem in de toekomst eenvoudig kan worden aangepast in functie van veranderende behoeften en gedemonteerd met het oog op hergebruik van het volledige glasgevelsysteem dan wel van de afzonderlijke elementen ervan.


Passive House-standaard

De minimalistische glasgevel biedt inclusief de optionele driedubbele beglazing een thermische isolatie die gecertificeerd is volgens de Passive House-standaard. Bovendien voldoet SlimWall 35 aan de eisen van Cradle to Cradle-certificering doordat het vrij is van pvc.

Het productieproces van het systeem is ook geoptimaliseerd om de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken. Zo maakt het anders dan gebruikelijk is gebruik van dezelfde isolatiematerialen voor alle glasdiktes en zijn de dichtingen op zowel de verticale als horizontale elementen identiek.


Gerecycleerd en koolstofarm aluminium

Reynaers Aluminium streeft daarnaast naar een duurzame toekomst door verantwoord om te gaan met aluminium. 76% van het gebruikte aluminium in de oplossingen van Reynaers Aluminium is gerecycleerd of koolstofarm aluminium (primair aluminium waarvoor bij de productie gebruikgemaakt wordt van groene energiebronnen, red.), wat de CO2-voetafdruk van de oplossingen beperkt tot 3,96 kg per kg aluminium (cijfers 2022). Dat ligt ver onder het Europese gemiddelde en draagt wezenlijk bij aan de vermindering van CO2-uitstoot in de bouwsector.


Weerstandsklasse RC2

Achter SlimWall 35 gaan tientallen jaren van ontwikkeling schuil. Het systeem ziet er daardoor niet alleen heel minimalistisch uit, maar is ook veilig. De optionele, robuuste inbraakwering tot weerstandsklasse RC2, verkregen door verhoogde elementen met hoogisolerende glaspanelen, zorgt voor een optimale bescherming.


Eindeloze designopties

De slanke gevelprofielen van 35 mm sluiten naadloos aan op andere elementen van Reynaers Aluminium. Zo passen ze perfect bij de ultraslanke HiFinity-schuifdeuren, met een middenstijl van eveneens 35 mm. Ook de Paralline-gevelbekleding, beschikbaar in vijf designvarianten, is perfect compatibel met SlimWall 35.

SlimWall 35 is geschikt voor zonwering die rechtstreeks op de bouwschil wordt gemonteerd en zo werkt als passief koelsysteem, waardoor je het hele jaar door geniet van een aangename binnentemperatuur.

SlimWall 35 kan nog verder worden uitgebreid met klembare aluminium afdekkappen of verborgen ontwatering die volledig geïntegreerd is in de gevel.


Technische eigenschappen

SlimWall 35  is ontworpen om aan de meest veeleisende normen van vandaag te voldoen. Of het nu gaat om thermische efficiëntie, geluidsisolatie, luchtdichtheid of waterdichtheid: SlimWall 35 excelleert op alle fronten. Alles technische specificaties vind je hier.

Samengevat: met SlimWall 35 bewijst Reynaers Aluminium eens te meer een voortrekker te zijn in innovatieve geveloplossingen. Het baanbrekende systeem biedt architecten de flexibiliteit om esthetisch aantrekkelijke en praktische glasgevels te creëren die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie, circulariteit en duurzaamheid.

Meer informatie vind je op de website van Reynaers Aluminium, in dit artikel en in deze brochure. Of bij een vakman in je buurt, te vinden via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners