Studentes ontwerpen samen met Kinnarps circulaire laptoptafel

Twee studentes van het Beckmans College of Design in Zweden hebben in samenwerking met Kinnarps een circulaire laptoptafel ontworpen, genaamd Cael. De ontwerpopdracht bevatte termen als flexibiliteit, mobiliteit, multifunctionaliteit, duurzaamheid en circulariteit.

Nieuwe omgevingen voor kantoren, scholen en de gezondheidszorg vereisen steeds meer flexibele oplossingen en dito meubilair. Onze manier van werken wordt immers steeds flexibeler en mobieler en we passen ook onze apparatuur daaraan aan.

Daarmee werd rekening gehouden in de ontwerpopdracht die studenten van het Beckmans College of Design in het Zweedse Stockholm kregen. Voor twee studentes mondde een samenwerking met Kinnarps uit in een prototype van een flexibele laptoptafel bedoeld om overal te kunnen werken. Het ontwerp is gebaseerd op de semiotiek van het wiel. De studentes wilden het mobiele aspect immers ook grafisch uitdrukken.


Materiaalgebruik geminimaliseerd

“De tafel, die de naam Cael kreeg, is gemakkelijk te hanteren en transporteren en ontwikkeld met de stoel Jig van Kinnarps in het achterhoofd. Bovendien is zoals gevraagd het materiaalgebruik geminimaliseerd. Cael past met zijn optimistische ontwerptaal perfect in de veranderende werkomgeving”, vertellen Anna Rothlin en Emma Falkehed, de twee studentes die de tafel ontwierpen.

“Voor ons is dit soort samenwerkingen belangrijk”, vult Jenny Hörberg, Global Range & Design Director bij Kinnarps, aan. “Het is altijd interessant om te zien wat voor innovatieve ontwerpideeën studenten hebben in onze branche. Er zijn veel interessante dingen bedacht en ontwikkeld in dit project van Berckmans College of Design waarin de focus lag op producten die goed passen in de huidige flexibele manier van werken.”

De tafel zal te bezichtigen zijn in een minitentoonstelling van Greenhouse in het centrum van Stockholm tijdens de Stockholm Summer Design Week in augustus.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage