Tarkett onthult nieuwe modulaire en circulaire vinylcollectie

Tarkett en Studio 5.5 onthulden zopas met iD Inspiration een nieuwe modulaire vinylcollectie. Ze werd ontworpen met het oog op een snel veranderende wereld en heeft een hoog circulair karakter.

iD Inspiration is een voorbeeld van het Human-Conscious Design™ van Tarkett. Circulaire economie, innovatie met goede materialen en een optimale binnenluchtkwaliteit, zijn essentiële elementen die Tarkett in al zijn collecties doorvertaalt om zo toekomstige generaties te ondersteunen. Doordat iD Inspiration is geïnspireerd door de natuur en het buitenleven naar binnen brengt, verbetert Tarkett bovendien het welzijn binnenshuis.  

De nieuwe vinylcollectie, ontworpen en gemaakt in Europa, is geprint met inkten op waterbasis, bevat geen ftalaten en voldoet aan verbeterde milieu- en binnenluchtkwaliteitsnormen. De collectie heeft een ultralage VOS-uitstoot, wat een optimale luchtkwaliteit binnenshuis garandeert. De collectie hoort ook thuis in de circulaire economie, want de tegels bevatten tot 40,7% gerecycleerd materiaal en al het iD Inspiration-snijafval kan worden gerecycleerd via Tarkett's ReStart® recyclage- en terugnameprogramma. De stroken en tegels zelf kunnen na gebruik opnieuw worden gerecycleerd via ReStart®.


Drie designfamilies

De collectie omvat honderd stijlen, van hedendaags tot klassiek en van zacht tot opvallend, en zeven formaten en kan worden onderverdeeld in drie designfamilies: Naturals, Authentics en Classics. Er wordt telkens gebruikgemaakt van respectievelijk digitaal printen, diepdruk en rotogravure om de meest ultrarealistische modulaire vinylvloerbedekking op de markt te produceren.

Voor elk ontwerp van de Naturals-collectie wordt een scan van een zorgvuldig geselecteerd stuk hout of steen gemaakt om de natuurlijke onvolmaaktheden en nuances over te brengen op een digitale print – een revolutionaire mijlpaal in het ontwerp van modulair vinyl. Terwijl traditionele vloerbedekking meestal wordt beperkt door het gebruik van herhalende patronen – 3m² voor traditionele rotogravure –, bieden de iD Inspiration Naturals een ultrarealisme door ontwerpen zonder herhalingen tot 12 m2, wat overeenkomt met 50 unieke stroken (20 x 120 cm). Elke plank is uniek qua textuur en nerf, waardoor zeer realistische en verbluffende weergaven mogelijk zijn.


Ultramat effect, hoge prestaties en installatiegemak

iD Inspiration is voorzien van Tarkett's unieke TEKTANIUM™ PU-coating, die een ongeëvenaarde resistentie combineert met een ultramatte afwerking. Deze afwerking is zichtbaar vanuit alle hoeken, waardoor iD Inspiration-tegels en -stroken er zeer realistisch uitzien en minder licht weerkaatsen. De TEKTANIUM™-toplaag biedt ook een ongeëvenaarde resistentie tegen krassen, schuren, slijtage en vlekken. iD Inspiration is het enige product op de markt dat is voorzien van deze baanbrekende innovatie in vinylvloerbedekking.

iD Inspiration is verkrijgbaar voor matig, zwaar en zeer intensief commercieel gebruik voor maximale duurzaamheid. Het belichaamt de technische precisie en hoge prestaties van alle Tarkett-producten en is bij uitstek geschikt voor interieurs in cafés en restaurants, scholen, woningen, winkels en kantoren. De collectie is snel en eenvoudig te installeren, verkrijgbaar in een lijm- of een kliksysteem op geselecteerde ontwerpen, waardoor het een ideale keuze is voor vlotte nieuwbouwprojecten en flexibele renovaties.

Met iD Inspiration-Click Solid heeft Tarkett de stijfheid van iD Inspiration-Click 30 & 55 versterkt, en is het van flexibel naar semi-stijf gegaan. De versteviging geeft de producten extra stabiliteit en biedt de mogelijkheid ze met strakke voegen rechtstreeks over bestaande vloeren en keramische tegels te leggen.

ID Inspiration zal vanaf mei 2021 officieel beschikbaar zijn in Europa.

Deel dit artikel:

Onze partners