Tarkett voegt tapijttegels in plankformaat toe aan circulair DESSO AirMaster-assortiment

Tarkett voegt de DESSO AirMaster Savera- en Savera Shade-tapijttegels in plankformaat toe aan zijn unieke en gepatenteerde DESSO AirMaster-assortiment. Die zijn net zoals alle andere tapijttegels in het bewuste assortiment 100% recycleerbaar in het tapijtrecycleercentrum van Tarkett, Cradle to Cradle Silver-gecertificeerd en gemaakt van ECONYL-garen, een garen dat volledig bestaat uit geregenereerd afval.

DESSO AirMaster werd geïntroduceerd in 2010 en is onderdeel van de zoektocht van Tarkett naar nieuwe manieren om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren. Ook de DESSO AirMaster Savera- en Savera Shade-collecties zijn ontwikkeld met de bedoeling schadelijke fijnstofdeeltjes op de werkplek te verminderen en zo de gezonde omgeving te creëren waar werknemers naar op zoek zijn.

De collectie is meer bepaald ontworpen in lijn met de Human-Conscious Design-aanpak van Tarkett, waarmee de fabrikant focust op het inrichten van veiligere en gezondere ruimtes waarin mensen optimaal kunnen presteren. Uit verschillende labotests is gebleken dat DESSO AirMaster vier keer effectiever is in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan conventionele tapijten, en acht keer effectiever is in vergelijking met gladde vloeroplossingen.

Bovendien werd het onafhankelijke GUI Gold-label aan DESSO AirMaster toegekend op basis van een gemiddelde van 15 herhaalde tests waarbij buitengewone fijnstofopvang is gemeten. Dit grote aantal tests is gedaan om ervoor te zorgen dat de resultaten wetenschappelijk verantwoord zijn en niet slechts gebaseerd op een eenmalige prestatie. Uit een aantal tests bleek dat DESSO AirMaster tot wel 20 keer effectiever was in het opvangen en vasthouden van fijnstof dan gladde vloeroplossingen. Het Gold Plus-label werd toegekend voor topprestaties op nog drie andere testgebieden: geschiktheid voor mensen met een allergie, hoge fijnstofbindingscapaciteit en eigenschappen voor een lage uitstoot van zogenaamde vluchtige organische stoffen of VOS.

"De DESSO AirMaster Savera en Savera-planken lenen zich perfect voor het ontwerpen van creatieve en praktische vloerontwerpen, zeker als ze worden gecombineerd met onze de pvc-vloeren", klinkt het bij Tarkett. "Door het veelzijdige palet van twaalf warme en koele tinten, zes effen tinten uit de Savera-collectie en zes overgangskleuren uit de Savera Shade-collectie, kunnen ontwerpers een oneindig aantal designcombinaties maken."

De DESSO AirMaster Savera- en Savera Shade-collecties zijn interessant voor wie circulair wil (ver)bouwen. Net als alle andere tapijttegels in het DESSO Airmaster-gamma zijn ze immers 100% recycleerbaar – inclusief de DESSO EcoBase-rug – in het tapijtrecycleercentrum van Tarkett, Cradle to Cradle Silver-gecertificeerd en gemaakt ECONYL-garen, een garen dat volledig bestaat uit geregenereerd afval.

In de loop van 2021 heeft Tarkett 2.800 kantoormedewerkers ondervraagd in 14 landen over de hele wereld. Binnenluchtkwaliteit kwam bij alle respondenten als een van de grootste bezorgdheden naar boven. De resultaten van de bevraging kan je hier raadplegen. 

Deel dit artikel:

Onze partners