SOLIDOR voegde recent met Liftsol een funderingssysteem toe aan zijn gamma dat het mogelijk maakt een terras te plaatsen zonder betonnen vloerplaat of onderbouw. Liftsol maakt zelfs het creëren van een vlak terras op een helling mogelijk.
Naast het Comfort-, Premium- en Structusol-gamma biedt SOLIDOR nu dus ook het Liftsol-funderingssysteem aan. Het systeem maakt het mogelijk om een terras te plaatsen op zachte ondergronden zonder gebruik te maken van een betonnen vloerplaat of onderbouw.
Door middel van lange schroeven kan een stabiele basis gemaakt worden waar vervolgens platen op komen te liggen. SOLIDOR heeft twee funderingsschroeven in het gamma: de Liftsol S en de Liftsol XL. Beide schroeven, die overigens 100% recycleerbaar zijn, zijn 65 cm lang, maar het verschil wordt gemaakt door het bovenstuk. Dat is bij de Liftsol S 4 cm en bij de Liftsol XL 15 cm. Maar is er ook de mogelijkheid te werken met verlengstukken, tot een hoogte van één meter.
Kleine hellingverschillen – geen enkele ondergrond is volledig recht, ook betonnen vloerplaten kampen naast de voorziene helling voor een vlotte waterafvoer met de regelmaat van de klok met kleine oneffenheden – kunnen daarna nog worden gecorrigeerd met de automatische hellingcorrector HA5 van SOLIDOR, voor inclinaties van 0 tot 5%. De HA5 bestaat uit twee onderdelen. Het onderste deel heeft de vorm van een kuipje en kan rechtstreeks op elke terrasdrager uit de SOLIDOR Comfort-reeks geklikt worden. Het bovenste deel, met een bolvormige onderzijde, wordt in het kuipje geplaatst en zal zo de juiste helling aannemen.
De Liftsol is geschikt voor toepassing in iedere ondergrond, uitgezonderd zandgrond. Het systeem kan zowel gebruikt worden voor het plaatsen van houten terrassen met houten draagbalken als voor terrassen met tegels en het Structusol-draagsysteem.
Circulariteit rode draad bij SOLIDOR
Alle producten in SOLIDOR’s gamma zijn herbruikbaar, zoals de Liftsol-schroeven, of recycleerbaar, zoals de regelbare terrasdagers, die kunnen vermalen worden om er nieuwe van te maken. Voor de productie van de terrasdragers koopt SOLIDOR industrieel plastic afval op, bijna uitsluitend in België. Het heeft een constante toevoer dankzij vier suppliers. Post consumer-afval is niet geschikt omdat de stabiliteit van de nieuwe terrasdragers dan niet gegarandeerd kan worden. Een nieuwe terrasdrager kan voor de volle 100% worden opgebouwd uit recyclaat, hoogstens wordt er hier en daar eens 2% nieuw plastic toegevoegd, om de terrasdragers UV-bestendig te maken.
Ook het aluminium voor het Structusol-systeem dat voor een betere stabiliteit tussen de terrasdragers en de tegels of planken kan komen, is lokaal ontgonnen, de minst CO2-uitstotende wereldwijd en kan worden gerecycleerd.
Daarnaast zorgen de producten van SOLIDOR er natuurlijk ook voor dat een terras droog kan worden aangelegd, waardoor ook de keramische of betontegels en houten planken van het terras zelf een tweede leven kunnen krijgen.
SOLIDOR deelde zijn activiteiten recent ook op in drie entiteiten, om zijn klanten nog beter te dienen: naast SOLIDOR voor de fabricatie van regelbare terrasdragers, is er voortaan ook RUBIDOR voor het stansen en verdelen van rubber voor allerlei toepassingen, zoals tussenvloeren bijvoorbeeld, en Dextr voor het extruderen van soepele en technische kunststofprofielen.
SOLIDOR denkt momenteel ook na over het in de markt zetten van zijn producten als een dienst.