Terrasdragercalculator maakt SOLIDOR's oplossingen nog meer circulair

Wie een terras wil aanleggen met de regelbare terrasdragers van SOLIDOR, kan nog meer circulair te werk gaan door daarbij gebruik te maken van de terrasdragercalculator van het Wevelgemse bedrijf. De tool, te bereiken door te surfen naar app.solidor.be, zorgt er immers voor dat je niet méér regelbare terrasdragers en andere SOLIDOR-producten bestelt dan nodig, wat volgens SOLIDOR in het verleden al eens gebeurde.

In het verleden was het volgens SOLIDOR moeilijk om het aantal regelbare terrasdragers te bepalen op basis van de oppervlakte van het uiteindelijke terras. De vorm van het terras is immers ook een belangrijke factor en die liet zich niet zo makkelijk vertalen naar een juist aantal regelbare terrasdragers. Om die berekening eenvoudiger te maken, bracht het bedrijf uit Wevelgem de terrasdragercalculator op de markt.

De calculator voor regelbare terrasdragers is de ideale tool om je te helpen bij het berekenen van het aantal terrasdragers, Structusol-aluminium latten, Sticksol en de nodige accessoires die je nodig hebt voor je terras. De handige berekenigstool, te bereiken via aap.solidor.be, wordt telkens vernieuwd, zodat hij steeds met de laatste nieuwe producten wordt geüpdatet en je op die manier een zo goed mogelijk advies geeft voor een eventuele bestelling.


Alle producten herbruikbaar of recycleerbaar

Wie kiest voor de oplossingen van SOLIDOR voor de aanleg van zijn terras zal dus zeker niet te veel exemplaren van het gewenste product bestellen en zo dus meer circulair – door materiaalminimalisatie – te werk gaan. Maar de grootste bijdrage aan circulair bouwen levert SOLIDOR natuurlijk met de specifieke eigenschappen van zijn producten. Zo zijn alle producten in SOLIDOR’s gamma herbruikbaar, zoals de Liftsol-schroeven, of recycleerbaar, zoals de regelbare terrasdagers, die kunnen vermalen worden om er nieuwe van te maken. Voor de productie van de terrasdragers koopt SOLIDOR industrieel plastic afval op, bijna uitsluitend in België. Het heeft een constante toevoer dankzij vier suppliers. Post consumer-afval is niet geschikt omdat de stabiliteit van de nieuwe terrasdragers dan niet gegarandeerd kan worden. Een nieuwe terrasdrager kan voor de volle 100% worden opgebouwd uit recyclaat, hoogstens wordt er hier en daar eens 2% nieuw plastic toegevoegd, om de terrasdragers UV-bestendig te maken.

Ook het aluminium voor het Structusol-systeem dat voor een betere stabiliteit tussen de terrasdragers en de tegels of planken kan komen, is lokaal ontgonnen, de minst CO2-uitstotende wereldwijd en kan worden gerecycleerd.

Daarnaast zorgen de producten van SOLIDOR er natuurlijk ook voor dat een terras droog kan worden aangelegd, waardoor ook de keramische of betontegels en houten planken van het terras zelf een tweede leven kunnen krijgen.

SOLIDOR deelde zijn activiteiten recent ook op in drie entiteiten, om zijn klanten nog beter te dienen: naast SOLIDOR voor de fabricatie van regelbare terrasdragers, is er voortaan ook RUBIDOR voor het stansen en verdelen van rubber voor allerlei toepassingen, zoals tussenvloeren bijvoorbeeld, en Dextr voor het extruderen van soepele en technische kunststofprofielen.

SOLIDOR denkt momenteel ook na over het in de markt zetten van zijn producten als een dienst.

Deel dit artikel:

Onze partners