Tinnef: unieke bijzettafels gemaakt van gerecycleerde petflessen

Smile Plastics transformeert afvalmateriaal tot unieke decoratieve panelen voor de designindustrie. De Zweedse architecte Charlotte von der Lancken ontwierp daarmee voor Skandiform, een van de designmerken van Kinnarps, een unieke bijzettafel: Tinnef, waarvan het blad is helemaal is gemaakt uit 100% gerecycleerde petflessen.

Milieuorganisaties trekken al langer aan de alarmbel. De hoeveelheid plastic die we produceren en op de vuilnisbelt belandt, valt niet langer te controleren. De focus in de aanpak van dat probleem ligt vaak op het limiteren van single-use plastics: geen water meer in plastic flesjes maar een hippe en navulbare drinkbus, weg met de plastic drinkrietjes, maar aantrekkelijke en herbruikbare modellen in metaal … Je kan zelf opteren voor tandenborstels uit bamboe en herbruikbare wattenstaafjes om je steentje bij te dragen tot het verminderen van de plastic afvalberg.


Jiddisch voor afval

Maar wat met al het afval dat er al is? Is er een manier waarop we die berg wat kleiner kunnen maken door plastic te recycleren? Smile Plastics uit Wales transformeert afvalmateriaal tot unieke en decoratieve panelen voor de designindustrie. De Zweedse architecte Charlotte von der Lancken was onmiddellijk geïnspireerd en ontwierp voor Skandiform, een van de designmerken van Kinnarps, een unieke bijzettafel: Tinnef. Tinnef is het Jiddische woord voor afval en het blad is volledig gemaakt uit 100% gerecycleerde petflessen.

Voor het ontwerp koos Von der Lancken voor Kaleido van Smile Plastics, een opvallend design waarin de geschiedenis van de fles altijd terugkomt; geen enkele tafel zal er ooit exact hetzelfde uitzien. Voor één tafelblad worden 80 tot 300 petflessen gerecycleerd, wat resulteert in een caleidoscopisch effect met verschillende kleuren. Tinnef wordt zo in iedere setting een blikvanger mét een prachtig circulair verhaal.

Deel dit artikel:

Onze partners