UHasselt en werecircle lanceren Circle Speed

Niet enkel bij aannemers, fabrikanten van bouwproducten en studie- en architectenbureaus, maar ook bij bedrijven uit andere sectoren staan innovatie en de transitie naar een circulaire economie hoog op de agenda. Daarom lanceren UHasselt en werecircle, een platform van experts in duurzaam ondernemen, met Circle Speed een opleidingstraject rond circulair ondernemen. 

Circle Speed, dat steun geniet van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), is een échte onderdompeling in circulair ondernemen en duurzaam energiegebruik. Het opleidingstraject begint met een intensief kick-offweekend op een inspirerende locatie, met gerenommeerde keynotesprekers en onder begeleiding van persoonlijke coaches. Daarna volgt een innovatietraject van vier maanden.


Verschillende trajecten

Voor snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsen vrij in het traject dat op 10 en 11 september start. Mocht dit niet passen in je agenda: er worden ook later dit jaar nog trajecten georganiseerd, maar daarvan liggen de data nog niet vast. UHasselt en wecircle: "Schrijf alvast in zodat we je kunnen contacteren om verder af te spreken." Alle info is te vinden op www.circlespeed.be.

Per traject kunnen 12 deelnemers tegelijk in Circle Speed stappen en de ‘versnelling hoger schakelen’ naar het circulaire ondernemen. Het businessmodel vormt het vertrekpunt van de opleiding: “Hoe kunnen ondernemers investeringen en producten herbekijken en aanpassen in de transitie naar een circulaire context? Dat gebeurt in kleine groepen die focussen op de specifieke uitdagingen en opportuniteiten van de deelnemers, onder begeleiding van de coaches. Innoveren en duurzaam ondernemen doe je immers niet alleen. Het is dus een unieke combinatie van individueel en klassikaal groeien”, legt Anne Froidmont van Werecircle uit.


Interactieve lessen

“We gaan verder dan een klassieke opleiding. Circle Speed is een gevarieerd traject met interactieve lessen, interessante keynotes, een bedrijfsbezoek, concrete cases en individuele coachingsmomenten. Zo werkt elk bedrijf stap voor stap aan het eigen businessmodel terwijl het tools krijgt aangereikt en begeleid wordt naar concrete acties. Maar ook ontwikkelt de deelnemer een circulaire mindset en een lerend netwerk met de andere ondernemers.”

Onder het motto ‘levenslang leren’ organiseert UHasselt opleidingen in uiteenlopende domeinen van wetenschap en economie voor professionals en ondernemers. De opleiding Circle Speed vult het bestaande aanbod, zoals het postgraduaat Biogebaseerde en circulaire economie, perfect aan. Prof. dr. Tom Kuppens van UHasselt: “Ondernemen in de circulaire economie staat nog in de kinderschoenen, maar de evolutie gaat razendsnel. Wie als ondernemer nu mee is, neemt ongetwijfeld een sterke voorsprong. Als UHasselt ondersteunen we uiteraard graag innovatieve opleidingen van hoog niveau die focussen op een duurzame toekomst en een betere wereld voor de komende generaties.”

Deel dit artikel:

Onze partners