Van plastic afval tot circulaire woning

Circulair, zelfvoorzienend, modulair en verplaatsbaar: met de ‘save home’ heeft het Nederlandse bedrijf Save Plastics een toekomstbestendige woning van gerecycleerd plastic ontworpen. Dat meldt Susanova, het mediaplatform over duurzaam ondernemen en innoveren, op haar website

Save Plastics in Arnhem verwerkt mengstromen van afvalplastic tot palen en planken, schuttingen, bruggen, straatmeubilair ... Nu heeft het bedrijf zich aan een volledige woning gewaagd. “De save home is een verplaatsbare woning die niks inboet op luxe en comfort”, luidt het op de website van Save Plastics.
 

Zelfvoorzienend

Zowel de gevel als het buitenterras zijn opgetrokken uit 100 procent gerecycleerd plastic dat lokaal werd opgehaald. De overige gebruikte materialen zijn nagenoeg allemaal circulair.

Het huis is zelfvoorzienend dankzij een warmteterugwininstallatie, een warmwatervat, een thuisbatterij van Tesla en zonnepanelen op het dak. De muren hebben bovendien een hoge isolatiewaarde, waardoor er minder energie nodig is om het huis te verwarmen.

De woning is ook modulair opgebouwd. De verschillende units kunnen naar wens worden ingedeeld. De save home kan makkelijk naar een andere locatie verhuizen omdat de units afzonderlijk verplaatst kunnen worden.
 

Arnhem Plasticvrij

De save home werd gedeeltelijke opgetrokken op een dakterras in Arnhem. Save Plastics gaat intussen op zoek naar een permanente plek voor de woning.

Deel dit artikel:

Onze partners