VIBE vzw en Howest organiseren samen postgraduaat Circulair Bouwen

VIBE vzw en Hogeschool West-Vlaanderen organiseren vanaf september de gloednieuwe postgraduaatopleiding Circulair Bouwen, een heuse 'hands-on'-opleiding waarin je tijdens twee boeiende modules de principes achter circulaire stedenbouw en circulair gebouwontwerp onder de knie krijgt. Het postgraduaat richt zich op bouwprofessionals zoals architecten, stedenbouwkundigen, beleidsmakers en projectontwikkelaars.

Doorheen de cursus pas je de verworven theoretische inzichten samen met je medestudenten toe op een concrete case in Brugge. Verwacht je aan een stevige portie kruisbestuiving, kennisverrijking, voorbeeldprojecten en een grondige inleiding tot de facetten van circulair bouwen. 

Er wordt gefocust op thema’s zoals context, participatie en integratie, hergebruik en recyclage, collectieve oplossingen, scenarioplanning, het sluiten van water- en energiekringlopen en beleid. Het porstgraduaat is een praktijkopleiding waarbij de theorie onmiddellijk wordt verwerkt in een concrete case tijdens ontwerpateliers in de namiddag.

Meer informatie kan je hier vinden. Op donderdag 25 juni organiseren VIBE en Howest ook een online infomoment, van 19 tot 20 uur. Vanuit je luie zetels kan je kennismaken met de begeleiders van de opleiding en al je vragen op hen afvuren. Je kan vrijblijvend aansluiten via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners