Contactformulier

Beddeleem

Video belicht bijdrage van Beddeleem aan circulair project Cocon in Sint-Niklaas

In deze video belicht Stad Sint-Niklaas de bijdrage van Beddeleem aan Cocon, een circulaire en sociale broedplaats die ontstond uit de circulaire reconversie van tweede oude fabriekspanden in de Wase stad en in januari van dit jaar in gebruik werd genomen.

Beddeleem leverde in Cocon, een project ontworpen door MikeViktorViktor en Studio Tuin en Wereld met ruimte voor circulaire ondernemers en het opleidingscentrum van het plaatselijke OCMW, zijn JB-systeemwanden, waarmee zowel glazen als volle binnenmuren werden gerealiseerd. 

De JB-systeemwanden zijn modulair ontworpen en kunnen (daardoor) eindeloos worden hergebruikt. Voor Cocon kwamen de JB-systeemwanden dan ook nog eens uit het gamma Beddeleem Circulair, wat betekent dat ze al een eerste leven achter de rug hebben, al dan niet met de verschillende elementen in een andere configuratie.


Transparante wand gemaakt van zijlichten van deuren

“We hebben eerst het plan van de architecten bekeken en zijn vervolgens gaan kijken wat we aan gebruikte loten in de stock hadden om de binnenwanden mee te realiseren”, vertelt Anne De Coninck, sustainability officer bij Beddeleem, onder meer in de video. “Zo hebben we bijvoorbeeld een transparante wand gerealiseerd door zijlichten van deuren die we nog hadden liggen naast elkaar toe te passen.”

Volgens de architecten ligt de milieu-impact van Cocon, gerealiseerd door hoofdaannemer Bouwbedrijf Floré, vier keer lager dan die van een vergelijkbaar nieuw gebouw.

  • Deel dit artikel

Onze partners