VK architects + engineers, part of Sweco brengt whitepaper uit over remontabel bouwen

Jeroen De Wael, design principal structural engineering bij VK architects + engineers, part of Sweco, schreef een whitepaper over remontabel bouwen. De whitepaper is gratis te downloaden.

Remontabele structuren zorgen ervoor dat gebouwen aanpasbaar zijn of zelfs helemaal af te breken en elders, al dan niet in een andere vorm, herop te bouwen zijn. Op die manier gaan de structurele materialen langer mee, wat leidt tot kostenbesparing en meer duurzaamheid. Maar hoe ontwerp en realiseer je zo’n remontabele structuren nu precies? Op die vraagt geeft de whitepaper een antwoord. 

Daarnaast wordt er ook in uitgelegd wat de voordelen én de beperkingen van die manier van ontwerpen en bouwen zijn en in welke scenario’s in het bijzonder remontabele structuren het meeste aangewezen zijn.

“Wij geloven in circulair bouwen als de toekomst van de bouwsector”, kadert auteur Jeroen De Wael de whitepaper. “Daarom volgen we de systemische en systematische aanpak van het VK-manifest om materialen zo duurzaam mogelijk te gebruiken. We gebruiken handvatten die ons helpen om steeds beter te doen en om een significante impact te maken als full lifecycle partner.”

De whitepaper ‘Remontabele structuren: tussen potentie en efficiëntie’ is gratis te downloaden via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners