Vlaamse overheid vertrouwt op Transmoove voor iconische verhuisopdracht

De Vlaamse overheid opende begin dit jaar het Marie-Elisabeth Belpairegebouw in Brussel officieel. Dat nieuwe kantoorgebouw is een schoolvoorbeeld van circulair bouwen. Niet alleen omdat het ontstond uit de reconversie van de iconische WTC-gebouwen in de Brusselse Noordwijk en hergebruik van de materialen daarbij centraal stond, maar ook omdat het meubilair uit de gebouwen die de ambtenaren inruilen voor het Marie-Elisabeth Belpairegebouw meeverhuist naar de nieuwe stek. Voor die verhuisopdracht, toch iconisch gezien de schaal en de duurzaamheid van het project, deed Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid een beroep op Transmoove.

De bijna 5.000 ambtenaren die intussen al enkele maanden aan de slag zijn in hun nieuwe kantoor in het Marie-Elisabeth Belpairegebouw, naar een ontwerp van 51N4EJaspers-Eyers Architecten en het Franse l’AUC, werkten eerder in het Arenberggebouw in het stadscentrum, het Ferraris- en het Ellipsgebouw, ook in de Noordwijk, en nog enkele kleinere locaties in Brussel. Het kantoormeubilair uit die gebouwen verhuist, passend bij de circulaire insteek van de architecten van het Marie-Elisabeth Belpairegebouw, met hen mee. Voor die verhuisopdracht zocht Het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid, de opdrachtgever voor het Marie-Elisabeth Belpairegebouw, via een aanbesteding een verhuisfirma. Transmoove haalde de opdracht dus binnen. “Dat hebben we zonder meer te danken aan onze onfeilbare reputatie en de topkwaliteit die onze verhuizers elke dag leveren”, aldus Transmoove op de website van moederbedrijf Nnof, gespecialiseerd in het maken van nieuwe werkposten met bestaand kantoormeubilair.


Raamcontract met Nnof

Dat moederbedrijf is overigens ook betrokken bij de inrichting van het nieuwe kantoorgebouw. Zo kocht de Vlaamse overheid een deel van het kantoormeubilair voor het Marie-Elisabeth Belpairegebouw aan bij Nnof, via een raamcontract dat ze daar eerder voor afsloot met het bedrijf. Ook dat meubilair kende dus al eerste leven.

De verhuis van het meubilair van de oude gebouwen van de Vlaamse overheid naar het nieuwe circulaire kantoorgebouw vatten aan in september 2023 en duren nog tot eind dit jaar.

Deel dit artikel:

Onze partners