WerfWater wil platform opschalen

WerfWater, een online matchmakingsplatform om bemalingswater van werven te linken aan sectoren in waternood, zoekt een overnemer. Nu het platform op punt staat en de eerste klanten aan boord zijn, is het immers tijd om op te schalen en zo nog meer bemalingswater een tweede leven te geven.

WerfWater richt zich op het verminderen en hergebruiken van water in de bouw. Op bijna elke werf is bemaling noodzakelijk, maar dat water wordt vaak in de riolering geloosd. WerfWater wil daar iets aan doen en dat water een tweede leven geven. Het doet dat via een online platform dat lokale vraag – van bijvoorbeeld de stadsdiensten, de landbouw of de brandweer – met lokaal aanbod verbindt. Op die manier heeft WerfWater, samen met verschilende grote Belgische steden en enkele gerenommeerde (internationale) bouwgroepen, al vele kostbare liters grondwater gerecupeerd voor hergebruik.

WerfWater, gevestigd in Antwerpen, is een initiatief van switchrs en Lemon, respectievelijk een strategisch innovatiebureau voor sociale impact en circulaire economie en een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van webplatforms en mobiele applicaties. Beide bedrijven werkten samen om het mooie project dat bijdraagt aan een meer circulaire bouwsector van de grond te krijgen, maar nu het platform online is en de eerste klanten aan boord zijn, is het tijd om de juiste ondernemers te vinden om het schip over te nemen. Zo willen de initatiefnemers het project naar een hoger niveau tillen en de duurzame impact ervan verder opschalen.

Interesse? Neem dan contact op met Lien Van Der Schueren van Lemon, per mail naar lien@road21.be of telefonisch via 0476/78.70.34.

Deel dit artikel:

Onze partners