Wienerberger organiseert speeddates voor architecten die circulair willen bouwen

Wienerberger organiseert eind deze maand en in mei infoavonden voor architecten die aan de slag willen met circulair bouwen. De bakstenenfabrikant houdt die infosessies, die gratis zijn, bewust redelijk kort en spreekt daarom van speeddates. Uiteraard is er speciale aandacht weggelegd voor de rol van keramische producten bij circulair bouwen.

Dat ons gebouwpatrimonium duurzamer moet en zich dat vooral moet vertalen in CO2-neutraliteit en circulair bouwen, is al lang geen nieuws meer voor de trouwe lezer van Circubuild. De huidige beleveringsproblemen door corona en in de nabije toekomst mogelijks ook door de situatie in Oekraïne zorgen ervoor dat ook wie nog niet bezig was met circulair bouwen er stilaan de voordelen van begint in te zien.

Logisch gevolg is dat meer en meer opdrachtgevers circulaire oplossingen vragen in hun bestekken. Een ontwerper kan zich dus maar beter verdiepen in het aanbod van die materialen.

Wienerberger organiseert om die reden een infosessie waarin het enkele goede praktijken rond circulair bouwen en dematerialisatie belicht, maar ook dieper ingaat op de concrete uitdagingen waar de bouwsector voor staat. Het spreekt voor zich dat de baksteenfabrikant daarbij ook zal uitleggen welke rol keramische materialen daarin te spelen hebben.

De infosessie of speeddate met circulair bouwen en dematerialisatie, zoals Wienerberger ze zelf omschrijft, is met een duur van zo'n 2 uur bewust kort gehouden. Ze is gratis en gaat drie keer door: op 28 april, op 12 mei en op 17 mei, telkens van 18.30 uur tot 20.45 uur en telkens in een andere provincie. Op donderdag 28 april is plaats van afspraak Heverlee (3Hoog, Interleuvenlaan 74), op donderdag 12 mei Westerlo (Kamp C, Britselaan 20) en op dinsdag 17 mei Nazareth (Qubiz, Steenweg Deinze 154).


Programma

Het programma ziet eruit als volgt:

  • 18.30 uur: ontvangst;
  • 19 uur: uitdagingen voor de bouwsector, door prof. dr. ir. Karen Allacker, KULeuven;
  • 19.30 uur: keramische bouwmaterialen: een duurzame toekomst, door Hans Cools, Wienerberger;
  • 20 uur: circulair bouwen met keramische materialen, door Armelle Windels, Wienerberger;
  • 20.30 uur: circulair ontwerpen: case Tuighuisstraat in Kortrijk, ir.-arc. Lieven De Groote, maker architecten;
  • 20.45 uur netwerkmoment.

Inschrijven kan via deze link. Als de inschrijving gelukt is, ontvang je per mail een bevestiging.

Wie meer info wenst kan daarvoor Charlene Ghyselinck contacteren via 056/26.43.02 of charlene.ghyselinck@wienerberger.com.

Deel dit artikel:

Onze partners