Workshop User Stories voor (lokaal) circulair bouwbeleid

VUB Architectural Engineering organiseert op 28 september een online workshop waarin het inzoomt op enkele testimonials rond circulair bouwen. Waldo Galle en Jeroen Poppe van de VUB, die beiden heel wat expertise hebben rond circulair bouwen, geven aan de hand van die user stories een beeld over hoe je als beleidsmaker of bouwprofessional mensen kan ondersteunen bij circulair bouwen en welke kansen er zich dan voordoen.

Jeroen Poppe zal het webinar, dat zo'n 90 minuten duurt, starten met een korte toelichting van de user stories rond circulair bouwen. Daarna verkennen de hosts met de deelnemers welke beleidsinstrumenten ingezet kunnen worden om bepaalde verhalen te ondersteunen en welke kansen en risico’s ontstaan indien die koppeling gemaakt zou worden.

De workshop zoekt naar synergieën tussen de resultaten van het Open Call-project SensiParti (partners: Bond Beter LeefmilieuVIBE vzw en VUB Architectural Engineering, met de financiële steun van Vlaanderen Circulair) en de Proeftuin Circulair Bouwen (partners: VITOWTCB-CSTC-BBRIUHasselt en VUB Architectural Engineering, in opdracht van OVAM). 

Inschrijven voor de workshop kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners