WTCB organiseert webinars over digitale tools voor circulaire (de)constructie

In het kader van haar dienst C-Tech organiseert het WTCB in februari en maart een reeks interactieve webinars rond digitale tools ten dienste van een duurzamere en meer circulaire (de)constructie. Over het volledige programma, de sprekers en de exacte inschrijvingsgegevens voor de evenementen zal het WTCB – en dan ook Circubuild – later nog communiceren, maar de inhoud van de drie webinars ligt al vast en je kan je alvast registreren voor deelname aan (een of twee van) de webinars.

De webinars op een rijtje:

  • BIM voor urban mining: sloopplaatsen (03/02)

Hoe kan BIM nuttig zijn sloopplaatsen? Kan het helpen om meer sloopafval te hergebruiken en te recycleren? In dit webinar worden circulaire slooplocaties waar BIM gebruikt is onder de loep genomen. Het webinar is een evenement van de Belgische Regional Innovation Hub van het project Digital Deconstruction. Dit webinar gaat door van 14 tot 16.30 uur.

  • Milieu-impact van digitale tools (22/02)

Het optimaliseren van de milieuprestatie van een gebouw (gelinkt aan het materiaalgebruik) wint aan belang in de context van duurzaam bouwen. In dit webinar ontdek je hoe bedrijven in hun dagelijkse praktijk digitale tools zoals TOTEM of OneClickLCA gebruiken om de milieu-impact van hun projecten te beoordelen. Dit webinar duurt van 14 tot 16 uur.

  • Scannen en automatische dataextractie voor hergebruik (15/03)

In dit webinar komen de verschillende scanningstechnieken aan bod, van eenvoudige camera’s over 360 graden-camera’s van scanningsapps tot orthofoto’s, hogeresolutielaserscanners en fotogrammetrie. Ook wordt uitgelegd hoe een grote hoeveelheid scanningsdata automatisch kan worden verwerkt met AI en andere tools. Ook dit webinar is een evenement van de Belgische Regional Innovation Hub van het project Digital Deconstruction. Dit webinar start om 14 uur en eindigt om 16 uur.

Je registreren voor deelname aan de webinars, of aan een of twee ervan, kan via deze link.

Deel dit artikel:

Onze partners