Yarn: duurzaamheid meets design

Kinnarps brengt met Yarn een stoel op de markt met een bijzonder hoog circulair gehalte. Het frame bestaat uit gerecycleerd staal en andere gebuikte materialen zijn van natuurlijke oorsprong.

De milieuvriendelijke stoel werd ontwikkeld binnen het experimentele samenwerkingsproject The Kingship Method, een collaboratieve ontwerpmethode gecreëerd door Margot Barolo met focus op experiment, ontwerptherapie en alternatieve ontwerpproductie. Het Zweedse Materia staat in voor de productie.

Duurzaamheid en milieu-impactreductie stonden centraal bij het ontwerp en de materiaalkeuze. Zo wordt het patroon van de rugleuning bij Materia met de hand gevlochten met henneptouwen. De zit- en rugkussens zijn dan weer opgevuld met wol, naaldvilt en hairlok, een mengsel van paardenhaar en natuurlijke latex. Het gebruikte hout is FSC-gelabeld en het frame, verkrijgbaar in verschillende eigentijdse accentkleuren, bestaat uit gerecycleerd staal.

De Yarn-stoel, die dankzij zijn weinige onderdelen weinig weegt en een bijna zwevende uitstraling heeft, is geschikt voor verschillende ruimtes. Zo kan hij gebruikt worden in kantoren, maar ook in hotels en restaurants. "Wanneer milieuvriendelijk meubilair een vereiste is, is de stoel een uitstekende keuze. De verschillende materialen kunnen nadien makkelijk van elkaar worden gescheiden voor recyclage", geeft Kinnarps nog mee.

Deel dit artikel:

Onze partners