Bureau Bouwtechniek

logo Bureau Bouwtechniek

Bureau Bouwtechniek

Michel de Braeystraat 8

2000 Antwerpen

België

03/231.53.95

info@b-b.be

b-b.be

Bureau Bouwtechniek, opgericht in 1995, is een technisch ontwerp- en adviesbureau voor architectuur, technische en duurzame renovaties en technisch advies. Het bureau groeide uit tot een toonaangevend multidisciplinair technisch ondersteuningsbureau voor architecten, bouwheren, gebouweigenaars, patrimonium-beheerders en aannemers. Bureau Bouwtechniek kan instaan voor de efficiënte begeleiding en beheersing van het volledige bouwproces, zowel bij ambitieuze, grootschalige projecten als projecten van een meer bevattelijke schaal met een aparte uitdaging.

Bureau Bouwtechniek heeft als ambitie om maatwerk af te leveren van de hoogste kwaliteit met een intelligente technische meerwaarde. Het realiseert zijn projecten in professionele partnerships gebaseerd op respect en vertrouwen. Bureau Bouwtechniek luistert aandachtig om te begrijpen hoe het gebouw van de klant moet werken. Het kijkt kritisch om dat mogelijk en betaalbaar te maken. Alle aspecten van een gebouw worden in overweging genomen, in hoofdzaak vanuit bouwtechnisch oogpunt, maar ook wat betreft budget en planning, energie, comfort en duurzaamheid.

De verlenging van de levensduur van het gebouw en al zijn onderdelen via een holistische kijk is hét uitgangspunt en streefdoel van de 75 enthousiaste medewerkers van Bureau Bouwtechniek. Ze zoeken in de ontwerpfase naar bouwkundige optimalisaties met betrekking tot comfort, energie, daglicht, milieu-impact, onderhoud en aanpasbaarheid en focussen tijdens de uitvoering op een correcte en duurzame realisatie. Bouwdetails worden ontworpen op maat van het project, met oog voor levenscyclussen. Die uitdaging wordt evengoed aangegaan in bestaand patrimonium, waar Bureau Bouwtechniek adviseert in bouwkundig onderhoud en begeleidt bij evolutief gebruik. Een project wordt in de verschillende fases getoetst a.d.h.v. daartoe ontwikkelde tools en checklists.

Bureau Bouwtechniek verbreedt het draagvlak voor circulair bouwen door architecten, studiebureaus, opdrachtgevers, bouwpartners en producenten te motiveren om mee de circulaire weg in te slaan.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer Bureau Bouwtechniek