Cenergie

logo Cenergie

Cenergie

Frankrijklei 115

2000 Antwerpen

België

Als multidisciplinair advies- en ingenieursbureau begeleidt Cenergie overheden en bedrijven op het vlak van duurzaamheid en energie-efficiëntie in al zijn aspecten, en dit doorheen de volledige levensduur van een gebouw.

Cenergie geeft bouwprofessionals toegespitst advies over circulariteit en integreert de circulaire principes in zijn studies en lastenboeken.

Integraal duurzaam, de baseline van Cenergie, verwijst naar de methodiek die het bureau gebruikt om zijn projecten vorm te geven. Daarbij baseert het zich op duurzaamheidsmeters zoals GRO, LEED en BREEAM. Door gestructureerd de verschillende bouwstenen van duurzaamheid te evalueren, kan een integrale invulling van duurzaamheid verkregen worden. Met zijn tool C-CalC, waarmee de circulariteit van een gebouw gemeten kan worden, maakt Cenergie een assessment van de gebruikte (en afgevoerde) materialen, de aanpasbaarheid en het proces, om tot een circulair gebouw te komen. Met die ontwerpmethodiek implementeert Cenergie efficiënt de meerderheid van de principes van de circulaire economie in elk bouwproject.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer Cenergie