Econocom

logo Econocom

Econocom

Leuvensesteenweg 510

bus 80

1930 Zaventem

België

Econocom ondersteunt bedrijven en overheden bij de implementatie van as a service-businessmodellen, product-dienstcombinaties, huuroplossingen enzovoort en dit op een manier dat het zowel voor de klant als de leverancier die wenst over te stappen naar een as a servicemodel interessant is.

Econocom treedt op als financieringspartner: het ondersteunt onder meer de financiering van investeringsprojecten en de voorbereiding van kredietdossiers en helpt bij het zoeken naar alternatieve kredietlijnen, het genereren van cash en het implementeren van off-balance lease-oplossingen.

Daarnaast biedt Econocom ondersteuning bij de boekhoudkundige, financiële, administratieve en contractuele processen die nodig zijn bij de overstap van een klassiek verkoopmodel naar een as a servicemodel. Het maakt daarbij niet uit om welke markt het gaat: lighting as a service, flooring as a service, digital signage as a service ...

Het is Econocoms overtuiging dat financiering dient beschouwd als accelerator van de circulaire innovatie, als hefboom voor nieuwe circulaire businessmodellen en als ondersteuning bij het ontwikkelen van schaaleffecten in het kader van circulair bouwen. Econocom ging de afgelopen jaren dan ook als financiële integrator aan de slag met het uitwerken van praktijkgerichte circulaire pilootprojecten, vaak buiten de eigen comfortzone.

Econocom sloot zich in 2017 aan bij de Green Deal Circulair Aankopen van Vlaanderen Circulair. In 2019 ondertekende Econocom BeLux dan weer de Green Deal Circulair Bouwen. In November 2019 ging Wallonië van start met de Green Deal Achats Circulaires. Econocom nam ook hier een engagement op als facilitator.

[Lees meer] [Lees minder]