EQUITONE

logo EQUITONE

EQUITONE

Kuiermansstraat 1

1880 Kapelle-op-den-Bos

België

EQUITONE is een in de massa gekleurd gevelbekledingsmateriaal gemaakt van vezelcement, een natuurlijk composietmateriaal dat uitsluitend bestaat uit cement, cellulose en mineralen. EQUITONE werd ontwikkeld door Eternit voor én met architecten. 

Elk EQUITONE-paneel is uniek en bezit het primitieve karakter van het originele, in de massa gekleurde vezelcementmateriaal. EQUITONE-panelen hebben een maximale grootte van 1,25 op 3 meter en kunnen in een werkplaats of op de werf in elk formaat worden verzaagd. Door te spelen met verschillende vormen en formaten ontstaan er unieke creaties.

Het materiaal is licht en kan doorboord en zelfs bedrukt worden. Omdat EQUITONE in de massa wordt gekleurd, krijgt een gevel uitgevoerd met EQUITONE altijd een uniek en homogeen karakter, ongeacht het ontwerp van het project.

EQUITONE beantwoordt aan de basisprincipes van circulair bouwen. De panelen zijn gemakkelijk aan te brengen, aan te passen of te demonteren voor hergebruik of recyclage. Ze tot wel 50 jaar mee.

Productmanager duurzaamheid Maarten Milis: "We werken aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie vezelcement waarbij de milieu-impact in alle processen, van ontwerp tot productie, nog kleiner zal zijn. We streven naar het niet gebruiken van drinkbaar water, geen afval en lage koolstofemissies en onderzoeken manieren om het gehalte recyclaat in onze materialen te verhogen. Tegen 2030 zullen onze materialen een minimale impact hebben op het milieu en een maximale duurzaamheid, zonder enig compromis op het vlak van de kwaliteit."

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer EQUITONE