ETAP Lighting International NV

logo ETAP Lighting International NV

ETAP Lighting International NV

Antwerpsesteenweg 130

2390 Malle

België

ETAP is een belangrijke speler op de Europese markt voor innovatieve verlichtingsoplossingen in professionele omgevingen, waaronder kantoren, scholen, ziekenhuizen, sporthallen en industriële gebouwen. De fabrikant ontwikkelt en produceert 100% lokaal vanuit de hoofdzetel in het Belgische Malle, maar verkoopt ook internationaal vanuit verschillende Europese vestigingen. Met C-LaaS of Circular Light as a Service biedt ETAP ook verlichting als een dienst aan. Daarnaast heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd in maatwerk en refurbishmentoplossingen.

Met meer dan 70 jaar vakmanschap en passie voor duurzame verlichting en maatschappelijk verantwoord ondernemen bouwt ETAP aan het licht van morgen. In 2020 is ETAP een traject gestart naar koolstofneutraliteit. De fabrikant is ervan overtuigd dat dit streven gepaard gaat met het omarmen van de circulaire economie.

ETAP ontwerpt al zijn producten volgens ons motto 'circulair eerst'. Die aanpak is gebaseerd op het sterke engagement van het bedrijf om de impact van zijn verlichtingssystemen te verminderen, waarbij het consistent terugvallen op drie pijlers: eindeloos, moeiteloos en afvalvrij.

Het licht van ETAP is eindeloos omdat de armaturen ontworpen zijn volgens de principes van circulair design, waarbij hoogwaardige componenten worden ingezet voor een lange levensduur en gegarandeerde lichtprestaties.

Het licht van morgen moet volgens ETAP ook moeiteloos zijn: wanneer armaturen toch gerepareerd, opgeknapt of ontmanteld moeten worden, moet dit moeiteloos kunnen gebeuren.

ETAP streeft ten slotte naar een afvalloze verlichting via refurbishmentoplossingen. Het blaast oude verlichtingsinstallaties nieuw leven in door lichtbron en optiek te vervangen, terwijl het de behuizing en aansluiting maximaal hergebruikt. Zo schakelt u over op nieuw licht in een handomdraai, zonder ingrijpende werken en met een minimum aan nieuwe grondstoffen. Dankzij zo’n nieuwe, energiezuinige ledoptiek vermindert u uw uitstoot bovendien met minstens 55%.  

Met Circular Light-as-a-Service (C-LaaS) verschuift ETAP van een productgericht naar een servicegericht verkoopmodel. Door het aanbieden van prestatiecontracten ontzorgt ETAP de klant in elke fase terwijl de verantwoordelijkheid voor de prestaties van het product en de impact ervan op de levenscyclus bij ETAP blijft. Aan het einde van het contract heeft u als klant keuze uit verschillende opties, allemaal gericht op het bevorderen van een circulaire economie.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer ETAP Lighting International NV