Faay Vianen

logo Faay Vianen

Faay Vianen

Mijlweg 3

4131 PJ Vianen

Nederland

+31 347 37 66 24

info@faay.nl

faay.nl

Faay Vianen is een Nederlands familiebedrijf dat prefabwanden produceert op basis van duurzame biobased materialen. Geproduceerd met lokale biogebaseerde materialen, modulair en circulair: dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een wand van Faay. Het bedrijf biedt ook een terugnameoptie aan zijn klanten, om de wanden en/of materialen zo zelf een volgend leven te kunnen geven.

Kern van vlas

De biobased prefabwanden van Faay hebben een kern van vlas en een toplaag van gips. Vlas is een hernieuwbare en dus onuitputtelijke grondstof. Omdat het om een natuurproduct gaat is het ook niet schadelijk voor mens en milieu.

Meer nog, vlas neemt zelfs CO2 op. Daardoor zorgen de wanden van Faay voor een gezond binnenklimaat. De massieve vlaskern maakt de wanden daarnaast stootvast, brandwerend en hoog geluids- en thermisch isolerend.


Modulair: minder transport, arbeid en afval

De prefabwanden worden kant-en-klaar geleverd, dus inclusief stijl- en regelwerk, isolatie, eindbeplating en ingebouwde leidingschachten. Daardoor zijn ze zeer snel en gemakkelijk te monteren.

Het gaat dus om een modulair systeem; de wanden kunnen omkeerbaar worden geplaatst, waardoor ze hergebruikt kunnen worden. Met de wanden van Faay kan je de indeling van een gebouw dus levensloopbestendig maken, omdat een herindeling mogelijk is. Het een en ander betekent minder transport, minder arbeid en minder afval.

Met een terugnameoptie maximaliseert Faay het hergebruikpotentieel van zijn wanden ook zelf. De wanden die het terugneemt, geeft het immers zelf een volgend leven, of minstens onderdelen ervan.

Met een zeer lage MKI-waarde is Faay een geschikte oplossing voor comfortabel wonen, flexibel transformeren en circulair bouwen.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer Faay Vianen