Facadeclick | circubuild.be

Facadeclick

Facadeclick is een Vlaams bedrijf dat een circulaire oplossing vond voor de traditionele gevelsteen en het traditionele metselwerk. De gevel bouwen gebeurt er bovendien sneller en eenvoudiger door. Zoals de naam van het bedrijf al verraadt, worden de circulaire bakstenen daarbij niet aan elkaar geplakt, maar geklikt.

Facadeclick wil materialen zo veel als mogelijk hergebruiken of recycleren met een zo hoog mogelijk waardebehoud en een minimale ecologische voetafdruk. Daarom ontwierp het zijn product volledig volgens de circulaire principes. De gevel kan aan het einde van zijn levensduur, die enkel en alleen door de gebruiker wordt bepaald, volledig gedemonteerd en hergebruikt worden.

Het bedrijf zoekt zijn productiepartners zorgvuldig uit. Ook zij moeten een zo laag mogelijke ecologische  impact beogen. Voor de productie van de kunstof waarmee het kliksysteem gemaakt wordt, gebruikt Facadeclick groene stroom. Maar ook voor de isolatie die Facadeclick mee aanbiedt werd naar milieubewuste oplossingen gezocht. Facadeclick ging in zee met Termokomfort, dat een bio-ecologische isolatie aanbiedt. Die is volledig gemaakt van biologisch afval uit de suikerindustrie. Ook EPS-isolatie uit recyclagemateriaal behoort tot de mogelijkheden.

Partner overzicht

Pastoor Legrandstraat 61
3012 Wilsele
België

0470/36.48.40
info@facadeclick.be
facadeclick.be
Contact Circulariteit
 • Jasper Vandenbempt
   jasper@facadeclick.be
   0498/90.68.61
 • Patrick Vandenbempt
   patrick@facadeclick.be
   0496/26.21.24