Hydro Building Systems Belgium | circubuild.be

Hydro Building Systems Belgium

Hydro Building Systems Belgium is leverancier van aluminium ramen, deuren en gevelsystemen voor de merken Sapa en WICONA en behoort tot de Hydro Groep, wereldleider in aluminium met 35.000 medewerkers in meer dan 40 landen. Daar waar WICONA innovatieve oplossingen op maat biedt voor de projectbouw, staat Sapa voor hoogwaardig aluminium schrijnwerk voor de residentiële markt.

Hydro Building Systems Belgium stelt zijn activiteiten af op de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Het bedrijf is ISO14001-gecertificeerd en zijn extrusieproces van aluminium is ASI-gecertificeerd.

Recent ontwikkelde Hydro ook het revolutionaire Hydro CIRCAL voor zijn systeemoplossingen. Het gaat om gerecycleerd aluminium met een van de hoogste recyclagegraden ter wereld, minimum 75%. Het aluminium dat ervoor gebruikt wordt is afkomstig uit ramen en gevels van bestaande gebouwen. Het productieproces is volledig traceerbaar en gecertificeerd door de onafhankelijke instantie DNV GL. Op de Architecture & Building Expo in Ierland in 2019 sleepte Hydro CIRCAL de award voor Best Renewable Product in de wacht. Het kiespubliek bestond uit architecten. 

Aluminium is niets slechts één keer recycleerbaar maar wel oneindig keer, zonder kwaliteitsverlies dus. Het smelten van end-of-lifecycle-aluminium vereist slechts 5% van de energie die nodig is voor de productie van primair aluminium. Hydro CIRCAL heeft dan ook een CO2-voetafdruk die 6 keer lager ligt dan het wereldgemiddelde voor primaire extrusie. 

Hydro Building Systems Belgium is ook nog op andere manieren duurzaam. Zo heeft het meerdere systemen die Cradle to Cradle-gecertifieerd zijn en gebruikt het onder meer herbruikbare verpakkingen. Het bedrijf stelt aan zijn toeleveranciers dezelfde hoge eisen inzake duurzaamheid als het aan zichzelf stelt.

Partner overzicht

Industriezone Roosveld 11
3400 Landen
België

011/69.03.11
info.hbs.be@hydro.com
sapa-ramen.be
sapa-chassis.be
wicona.be
Contact Circulariteit
 • Isabelle D'hondt
   isabelle.dhondt@hydro.com
   0478/87.37.91
 • Joris Verhiest
   joris.verhiest@hydro.com
   0496/57.96.21