Kömmerling (profine Belux)

logo Kömmerling (profine Belux)

Kömmerling (profine Belux)

Doornveld 110

1731 Asse-Zellik

België

Als Europees marktleider op het vlak van pvc-profielen voor ramen, deuren, rol- en klapluiken en voor pvc-platen en MASTIFF-deurpanelen garandeert Kömmerling, het gevestigde merk van de profine Group, hoogkwalitatieve en economische oplossingen voor buitenschrijnwerk. De combinatie van Duitse techniek en Belgisch vakmanschap zorgt voor buitenschrijnwerk van de hoogste kwaliteit in elk gebouw.

Of het nu gaat om grote ramen, specifieke deuren of hefschuifdeuren met opvallende kenmerken en hoeken: de Kömmerling-systemen zijn de sleutel tot vrijwel elk ontwerp.

De profielen van Kömmerling worden gemaakt met recycleerbare en milieuvriendelijke materialen. De pvc-ramen en -deuren die ermee vervaardigd worden, vormen zo een duurzame oplossing die voldoet aan alle normen op het vlak van isolatie en energie-efficiëntie.

Door de lancering van de ReFrame-lijn heeft Kömmerling, als eerste in de sector, een volledig circulair product in zijn gamma. Het ReFrame-raamprofiel is volledig gemaakt uit 100% gerecycleerd pvc-granulaat afkomstig van oude pvc-ramen en werd afgewerkt met een oppervlak volgens Kömmerlings proCoverTec surface technology – in kleur naar keuze.

Het gerecycleerde materiaal behoudt zijn hoogwaardige technische eigenschappen en hoge energie-efficiëntie. Een pvc-raam heeft een levensverwachting van meer dan 50 jaar en kan minstens tien keer gerecycleerd worden. De levenscyclus van de kunststof strekt zich daarom uit tot ten minste 500 jaar. De proCoverTec surface-technologie zorgt dan weer voor een ongekende en uitzonderlijke UV-bestendigheid en IR-reflectie, waardoor de raamprofielen een nog langer leven beschoren zijn. ReFrame staat zo synoniem voor een gesloten materiaalkringloop en dus voor het volledige behoud van alle gebruikte natuurlijke hulpbronnen.

Kömmerling zet met zijn ReFrame-ramen en -deuren naar eigen zeggen een verantwoorde en duurzame standaard voor de toekomst.

[Lees meer] [Lees minder]

Gerelateerde producten Meer producten

ReFrame is de lijn van raam- en deurprofielen van Kömmerling die gemaakt is uit 100% gerecycleerd pvc en wordt afgewerkt met een oppervlak volgens Kömmerlings proCoverTec surface technology. Aangezien het gebruiken van 100% gerecycleerd pvc in de ontwikkeling van nieuwe raam- en deurprofielen geen kwaliteitsverlies betekent, blijven alle bestaande kenmerken van Kömmerling behouden: ook de ReFrame- profielen voldoen aan de hoogste isolatiewaarden, kunnen aangepast worden aan elke stijl van woning, zijn antibacterieel en kras- en weerbestendig - beschermd tegen UV- en infraroodstraling - en houden het binnenklimaat in perfecte balans. Daarenboven zijn ze makkelijk te bewerken door schrijnwerkers, om zo tot de perfecte ramen en deuren te komen. Met andere woorden: de bestaande producten van Kömmerling worden op een nieuwe manier geproduceerd, waarbij de kwaliteit behouden blijft.

GAimage