KUBUS

logo KUBUS

KUBUS

Kempische Steenweg 301

3500 Hasselt

België

KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor model checking en issue management voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak volgens KUBUS ervaren wordt als onderscheidend.

KUBUS levert volgende producten: BIMcollab Cloud, BIMcollab ZOOM, Archicad, KUBUS Spexx en de Solibri KeyMember Editie.

Bij KUBUS staan duurzaamheid en circulariteit voorop. BIM-processen met KUBUS' software dragen bij aan een verantwoorde toepassing van onze schaarse grondstoffen. Ze bieden de mogelijkheid om op materiaalniveau classificaties en eigenschappen toe te kennen. En hoe meer data er kan worden toegekend aan bouwmaterialen, hoe waardevoller deze materialen blijven gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk, van ontwerp tot afbraak.

Om dit verder te onderstrepen, is KUBUS een van de eerste Kennedy’s - ondersteunende partners die hielpen bij de uitrol van het platform in Nederland - van Madaster. Madaster faciliteert het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen, waardoor hergebruik eenvoudiger is. Op die manier stimuleert KUBUS slim ontwerpen voor eliminatie van afval. BIM biedt hiervoor de basis.

[Lees meer] [Lees minder]
GAimage