LITO

logo LITO

LITO

Bloemenstraat 6

3890 Gingelom

België

0497/42.99.44

info@lito.be

lito.be

LITO bedenkt en maakt innovatieve HVAC-oplossingen voor een energiemarkt in verandering.

In 2050 zullen alle Europese woongebouwen energieneutraal zijn. In België moeten er daarom vanaf vandaag elke dag 550 woningen energieneutraal gebouwd of verbouwd worden. LITO is ervan overtuigd dat er innovatieve concepten en producten ontwikkeld moeten worden om de snelheid van deze energietransitie drastisch te verhogen.

LITO ontwikkelde de Litobox®. Die combineert warmtepomp, zonneboiler, PV-installatie, batterijopslag, regenwaterfiltering, ventilatie, elektrische uitrusting en het internetnetwerk in één toestel. En dat alles op slechts 3 m². Bovendien is het toestel in minder dan een uur geplaatst.

Door het opschalen van deze oplossingen worden ze ook toegankelijker. Niet enkel in kostprijs, maar ook in installatievriendelijkheid. Daarnaast laat een systemische aanpak LITO ook toe om een sluitende LCA-analyse uit te voeren: door consequent volgens een vaste productiemethode te werken en met een op kwaliteit en duurzaamheid geselecteerd vast aantal leveranciers, kan LITO alle gebruikte materialen en afvalstromen in kaart brengen.

Momenteel eindigen HVAC-installaties met een negatieve restwaarde – afbraak- en stortkosten. De Litobox® heeft een positieve restwaarde omdat hij, mits slim geïntegreerd in het gebouw, met minimale ingrepen teruggenomen, hersteld of ontmanteld kan worden.

Die aanpak is ongezien en disruptief, omdat de Litobox® offsite wordt geassembleerd en dat in de HVAC-wereld quasi onbestaande is. LITO heeft dan ook de ambitie op dit vlak als pionier op te treden.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer LITO