Muurtuin | circubuild.be

Muurtuin

Muurtuin realiseert – what’s in a word? – muurtuinen. Zo'n muurtuin is niet alleen een eyecatcher, maar vormt een volwaardige bouwschil en biedt heel wat bouwtechnische voordelen, zoals een betere thermische isolatie, geluidsisolatie, een positieve invloed op de levensduur van de gevel en een lager brandrisico. Daarnaast vaart ook het milieu er wel bij. Een muurtuin capteert fijnstof en vergroot de stedelijke biodiversiteit.

Met zijn Total Value Wall gaat Muurtuin volledig het circulaire pad op. Want de Total Value Wall heeft naast de eerder genoemde voordelen van een geveltuin nog een ander groot, circulair, pluspunt: dat hij grijs water kan zuiveren. Onder grijs water verstaan we alle huishoudelijk afvalwater, behalve dat afkomstig van het toilet.

In principe kan de Total Value Wall overal geplaatst worden, al is er voor de eigenlijke zuiveringsinstallatie wel enige ruimte nodig.

Het afvalwater wordt eerst opgevangen in een tank en daarna op bepaalde tijdstippen naar de muurtuin opgepompt. Het water sijpelt door de muurtuin, zodat het door de planten gezuiverd wordt. Het gezuiverde water is volledig geurloos en wordt in een tweede tank opgevangen, waarna het kan dienen voor laagwaardige toepassingen, zoals het doorspoelen van het toilet.

Partner overzicht

Vandenpeereboomstraat 16
2140 Borgerhout
België

0495/52.24.62
info@muurtuin.be
muurtuin.be
Aanverwante bedrijven
Contact Circulariteit
  • Teun Depreeuw
      teun@muurtuin.be
      0495/52.24.62