Netwerk Architecten Vlaanderen

logo Netwerk Architecten Vlaanderen

Netwerk Architecten Vlaanderen

Willebroekkaai 37

1000 Brussel

België

02/212.26.99

info@nav.be

nav.be

Netwerk Architecten Vlaanderen, kortweg NAV, is een netwerkorganisatie voor architecten met bijna 3.000 aangesloten kantoren, goed voor meer dan 5.500 leden. Daarmee is NAV de meest representatieve organisatie voor architecten in Vlaanderen, Brussel en België. NAV is aangesloten bij de Federatie Vrije Beroepen en UNIZO, organisator van de Renovatiedag en Mijn Thuis Op Maat en initiatiefnemer van zoekeenarchitect.be, energiebewustontwerpen.be en de lerende netwerken Atelier Circulair, BIMplantation, Schaalvergroting en Ondernemersatelier.

Mits het gebruik van de juiste bouwmaterialen en -concepten wordt elk toekomstig gebouw een mijn van te ontginnen recyclagemateriaal. Deze innovatieve manier van denken heeft een gunstig effect op onze ecologische voetafdruk én jaagt vernieuwing aan bij zowel producenten, ontwerpers als bouwers.

Het is dan ook niet te verwonderen dat de interesse rond circulair en veranderingsgericht bouwen groeit. Ontwerpers zien de mogelijkheden van circulair bouwen en gaan op zoek naar kennis en goede praktijken. Onderzoekers en voorlopers hebben op dat vlak al veelbelovende stappen gezet, maar om van een échte cultuuromslag te spreken moet deze kennis op een bredere schaal verspreid worden.

NAV, energiebewustontwerpen.be en het TRANSFORM Research Team van VUB versterken elkaar hierin door de beschikbare kennis over circulair en veranderingsgericht boven onder  (ingenieur-)architecten te verhogen. Dit door middel van kennisdeling via een Lerend Netwerk waarin voorlopers en volgers elkaar kunnen ontmoeten.

Dit project loopt over een periode van twee jaar en wordt ondersteund door Vlaanderen Circulair.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer Netwerk Architecten Vlaanderen