PEFC Belgium

logo PEFC Belgium

PEFC Belgium

Bischoffsheimlaan 1-8/3

1000 Brussel

België

02/223.44.21

info@pefc.be

pefc.be

PEFC is een internationaal label dat de duurzame en legale herkomst van houtvezels in producten (op basis) van hout garandeert. 

PEFC wil milieubewuste keuzes vergemakkelijken en stimuleren om onze bossen te beschermen en in stand te houden en zo te voorzien in de houtbehoeften van de huidige generaties, zonder die van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Het PEFC-label staat dan ook garant voor duurzaam bosbeheer. Zo helpt het consumenten een doordachte keuze te maken en bedrijven en boseigenaars hun engagement te tonen.

Met meer dan 325 miljoen ha gecertificeerde bossen in meer dan 55 landen, vertegenwoordigt het PEFC-systeem meer dan 70% van het totale aantal gecertificeerde bossen wereldwijd. In België en zijn buurlanden heeft 91% van de gecertificeerde bossen het PEFC-label. Dankzij het label, wereldleider in duurzaam bosbeheer, kunnen consumenten lokaal en duurzaam inkopen en de korte keten ondersteunen.

[Lees meer] [Lees minder]

Gerelateerde producten

Het PEFC-label is een internationaal duurzaamheidslabel voor hout- en papierproducten. De internationale non-profit-ngo-PEFC ontwikkelde het label om de duurzame en legale herkomst van houtvezels in producten (op basis) van hout te garanderen. Het PEFC-label dat op houtproducten wordt aangebracht, garandeert meer bepaald dat het evenwicht tussen ecologische, economische en sociale functies van bossen wordt gerespecteerd.

Via een wereldwijd erkend certificeringssysteem garandeert PEFC in eerste instantie dus ook duurzaam bosbeheer. Met 55 landen die lid zijn en meer dan 325 miljoen ha gecertificeerd bosgebied wereldwijd, is PEFC ’s werelds grootste boscertificeringssysteem.

GAimage