PEFC Belgium

logo PEFC Belgium

PEFC Belgium

Bischoffsheimlaan 1-8/3

1000 Brussel

België

02/223.44.21

info@pefc.be

pefc.be

Als bouwmateriaal biedt hout een groot aantal voordelen. Een daarvan is dat je er circulair mee kan bouwen. Voorwaarde daarvoor is wel dat het hout gecertificeerd is. Het opnemen van gecertificeerd hout in een project is de eerste fundamentele stap naar duurzaam en circulair bouwen.

De PEFC-certificering garandeert niet alleen de hernieuwbare herkomst van hout en het feit dat er netto geen ontbossing plaatsvindt bij de productie, maar ook dat het hout geproduceerd en verwerkt is volgens de strengste milieu-, sociale en ethische normen.

PEFC is een internationale non-profit ngo en een wereldwijde alliantie van nationale boscertificeringsystemen. Het PEFC-label is opgericht om duurzaam bosbeheer onder boseigenaars te bevorderen, om het gebruik van duurzaam hout (en houtproducten) binnen de toeleveringsketen van bedrijven aan te moedigen en om de consumptie van duurzamere houtproducten door het grote publiek te stimuleren.

Wereldwijd is 75% van de gecertificeerde bossen PEFC-gecertificeerd. In België en de buurlanden is dat 89%. Met wereldwijde meer dan 280 miljoen hectare gecertificeerde bossen, 20.000 gecertificeerde bedrijven en het engagement van 750.000 boseigenaars is PEFC de meest verspreide boscertificering ter wereld. Die wereldwijde aanwezigheid maakt lokale inkoop mogelijk.

Vragen over certificering of op zoek naar een gecertificeerde houtleverancier? Het Belgische team van PEFC helpt je graag verder.

[Lees meer] [Lees minder]