Rockfon | circubuild.be

Rockfon

Rockfon is onderdeel van ROCKWOOL Group en biedt akoestische plafond- en wandoplossingen. De complete plafondsystemen combineren plafondpanelen van rotswol met ophangsystemen en divers toebehoren van Chicago Metallic, een bedrijf dat de ROCKWOOL Group overnam.

Met de geluidsabsorberende plafond- en wandoplossingen kan de klant snel nieuwe ruimtes creëren, die prachtig zijn door hun eenvoud. Het hele systeem is gemakkelijk te installeren en de producten gaan ook de verspreiding van brand tegen. Bovendien dragen de wand- en plafondoplossingen van Rockfon bij tot een beter binnenklimaat en dus een betere gezondheid van de gebruiker(s).

De producten van Rockfon hebben een lange levensduur en zijn volledig recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. De circulariteit van Rockfon schuilt vooral in het gebruik van rotswol als basis. Rotswol is namelijk van nature duurzaam. De benodigde grondstof is basalt en de jaarlijkse hoeveelheid die ROCKWOOL Group daarvan gebruikt, wordt door de aarde 38.000 keer opnieuw aangemaakt in datzelfde jaar. Door te kiezen voor rotswol en niet voor een schaarser alternatief levert Rockfon dus een constructieve bijdrage aan de circulaire economie.

Maar dat is niet alles. ROCKWOOL Group heeft in samenwerking met Renewi de service Rockcycle ontwikkeld, waarbij rotswolresten worden opgehaald op de werf en in een recyclagefabriek in Nederland worden hergebruikt als secundaire grondstof voor nieuwe hoogwaardige producten van rotswol. Die nieuwe producten bestaan voor wel 50% uit gebruikte rotswol. Door gebruik te maken van Rockcycle bij de renovatie of sloop van hun project, dragen (ver)bouwers bij aan een beter milieu door de vermindering van afval en de verlaging van het primair grondstofgebruik.

 

Partner overzicht

Oud Sluisstraat 5
2110 Wijnegem
België

02/715.68.68
info@rockfon.be
rockfon.be
Duurzaamheid bij Rockfon
Aanverwante bedrijven
Contact Circulariteit
  • Fabrice Alen
      fabrice.alen@rockfon.com
      0496/58.94.18