Royal Mosa

logo Royal Mosa

Royal Mosa

Meerssenerweg 358

6224AL Maastricht

Nederland

+31 (0) 433 68 94 44

belux@mosa.com

mosa.com

Royal Mosa, bekender onder de merknaam Mosa, ontwerpt, ontwikkelt en produceert sinds 1883 keramische tegels in Maastricht. Het bedrijf stelt architecten en ontwerpers over de hele wereld in staat om karakteristieke oppervlakken te creëren. Duurzaamheid is daarbij voor Mosa de hoogste prioriteit. Daarom onderneemt het volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Op die manier kan Mosa een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij, onze economie en onze planeet.

Mosa is het eerste keramische tegelbedrijf ter wereld dat erin is geslaagd om bijna de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle Gold te laten certificeren. Van het ontwerp tot het productieproces besteedt Mosa dan ook veel aandacht aan duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle. Het streeft ernaar ernaar afval te verminderen en energie te besparen door in te zetten op vijf grote domeinen: zuivere grondstoffen, een groot hergebruikpotentieel, laag energieverbruik, milieuvriendelijk waterbeheer en goede arbeidsomstandigheden. De door een externe instantie beoordeelde levenscyclusanalyse (LCA) van het Mosa-gamma bekrachtigt dan ook het duurzame karakter van de tegels.

De Cradle to Cradle-certificering wordt algemeen erkend en draagt bij aan positieve scores voor Nederlandse en internationale keurmerken voor duurzaam bouwen zoals LEED, BREEAM, DGNB en HQE. In verschillende (inter)nationale databases wordt de impact van Mosa-tegels op die duurzaamheidskeurmerken verduidelijkt.

[Lees meer] [Lees minder]

Gerelateerde producten Meer producten

Mosa Stage is een veelzijdige en subtiele collectie keramische tegels met een subtiel glinstereffect en een tactiel reliëf zonder specifieke voorkeursrichting door patronen die de blik van de kijker sturen. De zorgvuldig afgewogen combinatie van eigenheid en terughoudendheid trekt niet op een ruwe of overheersende manier de aandacht. Mosa Stage-tegels kunnen ieder ruimtelijk concept op uitgebalanceerde wijze ondersteunen door het interieur subtiel en overtuigend te accentueren en het leven de ruimte te geven zich organisch te ontvouwen. Dat maakt de tegels uitermate geschikt voor multifunctionele ruimtes.

GAimage