SAPA by Hydro

logo SAPA by Hydro

SAPA by Hydro

Industriezone Roosveld 11

3400 Landen

België

SAPA by Hydro is een toonaangevend merk van Hydro Building Systems in duurzame aluminium bouwsystemen. Hydro Building Systems Benelux maakt deel uit van de Noorse aluminiumgroep Norsk Hydro ASA en is leverancier van aluminium profielen en oplossingen voor ramen, deuren en gevelsystemen met naast het merk SAPA ook het merk WICONA.
Hydro is wereldwijd één van de grootste aluminiumproducenten en actief vanaf de bauxietontginning tot en met de recyclage van oud aluminiumschroot. Hydro heeft vestigingen in meer dan 40 landen en heeft ca. 30.000 medewerkers.

SAPA biedt hoogwaardige oplossingen aan voor residentiële projecte. Het merk WICONA is meer gericht op hoogbouw en gerichte oplossingen in de projectbouw.

Hydro is betrokken in de volledige waardeketen van de aluminiumproductie en stichtend lid van het Aluminium Stewardship Initiative (ASI). Daarnaast is het ook lid van het UN Global Compact, dat focust op duurzaam ondernemen. Daarmee waarborgt het bedrijf dat bij de productie van aluminium de mensenrechten worden gerespecteerd en de allerhoogste standaarden van milieubescherming worden gehanteerd.

Hydro Building Systems in Landen is ASI-gecertificeerd en beschikt eveneens over een ISO14001-certificering. Meer dan 70% van de energie voor de aluminiumproductie bij Hydro is hernieuwbare energie, namelijk uit waterkracht en wind. Hydro investeert ook in de ontwikkeling en uitbouw van hernieuwbare energiebronnen, zoals groene waterstof, innovatieve toepassingen van zonne-energie en de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologie.

In zijn klimaatstrategie 2030 engageert Hydro zich tot een bijkomende CO2-uitstootreductie van 30%.
In de milieustrategie 2030 staan de doelstellingen vermeld betreffende de vrijwaring van biodiversiteit, bescherming van watervoorraden, recyclage en veilige verwerking van afvalstoffen en het minimaliseren van non-carbon uitstoot in de atmosfeer.

SAPA en WICONA-producten worden uitsluitend geproduceerd met low-carbon aluminium afkomstig van Hydro. Zowel het primair low-carbon aluminium Hydro REDUXA 4.0 als het gerecycleerd low-carbon aluminium Hydro CIRCAL 75R beschikken over een externe en onafhankelijke certificering van DNV-GL.

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer SAPA by Hydro