Staenis | circubuild.be

Staenis

Staenis is een jong en dynamisch bedrijf dat innovatie brengt in de wereld van vloeropbouwen. Het ontwikkelde het Staenisrooster, waarmee zonder ervaring een circulaire vloeropbouw kan worden geplaatst.

Het is een modulair systeem bestaande uit kunststoffen latten en poten die samen een rooster vormen waarvan de hoogte kan worden ingesteld. Dat rooster kan daarna worden opgevuld met chape, isolatiechape, drainagemortel, maar ook met droge (isolerende) opvulmiddelen. Door voor dat laatste te kiezen, kunnen droge, herbruikbare vloeropbouwen gemaakt worden, waardoor cement geëlimineerd en de CO2-uitstoot drastisch verminderd kan worden. De opbouw kan dan worden afgewerkt met gerecycleerde bouwplaten (OSB- of Durelis-platen) die vastgeschroefd kunnen worden op het rooster. Elke mogelijke vloerbekleding kan daarna op deze vloeropbouw geplaatst worden. De plaatsers van Staenis zijn flexibel in het opmaken van hun planning en er hoeft geen rekening gehouden te worden met droogtijden.

Staenis gaat in de toekomst nog concreter inzetten op het systeem door verdere ontwikkelingen uit te voeren en door het toepassen van alternatieve vulmiddelen zoals materialen uit bouwafvalstromen of hernieuwbare isolerende materialen.

Staenis kiest er ook bewust voor een 100% Belgisch bedrijf te zijn. De productie gebeurt integraal in ons land, wat ook ook bijdraagt aan het circulaire karakter van het jonge bedrijf.

Partner overzicht

Nieuwlandstraat 33
9870 Zulte
België

0472/75.64.45
hello@staenis.com
staenis.com
Contact Circulariteit
 • Daisy Bohyn
   daisy@staenis.com
   0472/75.64.45
 • Tom Verstaen
   tom@staenis.com
   0471/46.47.26