VinylPlus | circubuild.be

VinylPlus

VinylPlus is de vernieuwde tienjarige vrijwillige verbintenis van de Europese pvc-industrie. Het programma schept een langetermijnkader voor de duurzame ontwikkeling van de industrie, door een aantal cruciale uitdagingen aan te pakken in de Europese lidstaten en Noorwegen en Zwitserland.

Het VinylPlus-programma focust op vijf hoofdopdrachten: het efficiënter gebruik van pvc gedurende de hele levenscyclus, het reduceren van schadelijke emissies, het verduurzamen van de additieven, een verlaging van het energie- en grondstofgebruik en het ontwikkelen van een bewustzijn rond duurzaamheid doorheen de hele waardenketen.

Samen met de onafhankelijke onderzoeksinstantie Building Research Establishement (BRE) en de ngo The Natural Step heeft VinylPlus het VinylPlus® Product Label ontwikkeld, een label dat wordt toegekend aan duurzame pvc-producten voor de bouwsector en inkopers zo helpt bij het selecteren van de meest duurzame bouwproducten uit pvc. Het is gebaseerd op een systeem van evaluatiecriteria rond de meest recente principes rond verantwoord omspringen met grondstoffen en duurzame ontwikkeling. Het VinylPlus® Product Label verzekert de inkopers van gecertificeerde pvc-bouwproducten dat de fabrikant een paar kritische elementen voor duurzaamheid en circulariteit in rekening heeft gebracht. De derde partijaudits zijn uitgevoerd door instellingen geaccrediteerd door een nationale accreditatie-instantie volgens EN ISO/IEC 17065.

Het VinylPlus® Product Label werd door FIDO (Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling) erkend, en ook geïntegreerd in het het label Duurzaam Schrijnwerk, ontwikkeld door de Belgian Construction Certification Association (BCCA), die streeft naar verbetering van de kwaliteit in de bouwsector.

Daarnaast heeft ook BREEAM het VinylPlus® Product Label erkend als zogenaamd responsible sourcing certification scheme. BREEAM, ontwikkeld door het onafhankelijke onderzoekscentrum Building Research Establishment (BRE), is 's werelds meest gebruikt duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Het gebruik van bouwproducten met het VinylPlus® Product Label leidt tot een hogere score in de Responsible sourcing of materials-sectie.

Aanverwante bedrijven die het label hebben behaald zijn Deceuninck, Epwin Window Systems, Finstral, Gealan, Internorm, Profine, Rehau, Salamander, Schüco, Veka en Verseidag.

Partner overzicht

Kortenberglaan 71
1000 Brussel
België

02/329.51.05
info@vinylplus.eu
vinylplus.eu
productlabel.vinylplus.eu
vinylbelgium.be
Contact Circulariteit
 • Vincent Stone
   vincent.stone@vinylplus.eu
   0470/90.30.55
 • Charlotte Delvaux
   charlotte.delvaux@plasticseurope.org
   0472/77.79.77