VK architect+engineers

logo VK architect+engineers

VK architect+engineers

Axxes Business Park, Guldensporenpark Gebouw A, nummer 4

9820 Merelbeke

België

VK architects+engineers is een multidisciplinair ontwerpbureau dat het out of the box en langetermijndenken in de genen heeft. De afgelopen zeventig jaar zette het bureau zijn vindingrijkheid en multidisciplinaire teams in voor het ontwerpen van duurzame oplossingen. Getuige daarvan de vele realisaties in de gezondheidszorg, industrie, infrastructuur en ander vastgoed. Vandaag heeft het bureau meer dan 600 medewerkers, verspreid over België, Nederland, Luxemburg, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.  

In 2020 introduceerde VK architects+engineers zijn full lifecycle-benadering: nog meer toekomstgericht denken door in te zetten op strategische samenwerkingen met klanten en stakeholders gedurende de volledige levenscyclus van zijn realisaties, ook na de bouwfase.

In 2022 ontving VK architects+engineers voor de tweede keer het Best Managed Company-label.

[Lees meer] [Lees minder]

Gerelateerde producten

VK architects+engineers biedt ondersteuning bij het integreren van circulair denken in het volledige bouwproces. Aan de hand van Scan to BIM analyseert het bestaande gebouwen om vervolgens te rapporteren wat het herbruikpotentieel ervan is, uitgedrukt in een percentage. VK ondersteunt het ontwerpteam door het formuleren van circulaire doelstellingen. Al in een vroeg ontwerpstadium visualiseert het de milieu-impacten op gebouwniveau vanuit een 3D-ontwerpmodel. Dat zorgt voor een optimalisering van de materiaalkeuzes in functie van de vooropgestelde gebruikscenario’s. Daarnaast zet VK in op de integratie van modellen ter vervanging van traditionele aankoop, door vroege betrekking van fabrikanten. Opvolging gedurende uitvoering zorgt voor een gegarandeerde kennisoverdracht van de circulaire principes.

GAimage