VK Architects & Engineers | circubuild.be

VK Architects & Engineers

De ingenieurs van VK Architects & Engineers staan ten dienste van architecten, bouwheren en vastgoedontwikkelaars voor masterplanning, programmatie, stabiliteit, speciale technieken, infrastructuur en omgevingsaanleg. De experten van de afdeling Sustainable Design streven naar een geïntegreerde aanpak van elk project. Deze gaat uit van minder energie, meer comfort, een betere bruikbaarheid en houdt tegelijkertijd rekening met de verschillende levensfasen van een gebouw. Daarvoor brengen de experten niet alleen de ecologische aspecten in kaart zoals energie, materialen, transport en water maar ook de economische en de sociale. Denk aan rentabiliteit, levensduur, veiligheid, comfort en integratie in de omgeving.

Want duurzaamheid is meer dan energie-efficiëntie. Het gaat ook om de keuze van materialen, de milieuvriendelijkheid ervan en de exploitatie van het gebouw op lange termijn. VK helpt bij het ontwerpen en realiseren van een duurzaam, tijdloos en onderhoudsbewust project.

Dat doet het aan de hand van een aantal specifieke services binnen diverse categorieën. Adaptief en circulair bouwen gaat dan om meer dan ecologisch bouwen. Het zet aan om na te denken over de levensduur van gebouwen en materialen, de functie ervan – die kan veranderen tijdens die levensduur – en hun end of life.

Partner overzicht

Axxes Business Park, Guldensporenpark Gebouw A, nummer 4
9820 Merelbeke
België

09/210.31.50
info@vkgroup.be
vkgroup.be
Aanverwante bedrijven
Contact Circulariteit
 • ir. arch. Tim Ost
   tim.o@vkgroup.be
   09/210.31.50
 • ir. arch. Valerie Vergaert
   valerie.v@vkgroup.be
   09/210.31.50