wedi gmbh

logo wedi gmbh

wedi gmbh

Hollefeldstrasse 51

48282 Emsdetten

Duitsland

Wedi is een internationale fabrikant van CE-gekeurde bouwsystemen, gevestigd in Emsdetten in Duitsland. De producten van wedi bezitten verschillende classificaties, zoals de A+-markering voor emissiearm interieurmateriaal en het bedrijf behaalde ook de ISO 50001- en de ISO 14001-norm. Wedi laat zich extern controleren om alle relevante milieuvoorschriften in acht te nemen.

Wedi is er zich al jaren van bewust dat bouwmaterialen decennialang een effect hebben op mens en milieu. Het kijkt daarom samen met de bouwheer, de aannemer(s) en de architect(en) niet alleen naar de investeringskosten maar vooral ook naar de gebruikskosten. Wedi's Declarations of Performance (DOP's) en Environmental Product Declarations (EPD's) beschrijven de ecologische voetafdruk van de systemen en helpen ontwerpers en verwerkers zo bij een zinvolle productkeuze.

De producten van wedi leveren ook een positieve bijdrage aan energie-efficiënte warmte-isolatie in een gebouw en de productie van wedi is sinds 2013 bijna CO2-neutraal. Voor dat laatste zijn onder meer investeringen in een eigen fotovoltaïsch systeem en een vernieuwd en duurzamer machine- en vrachtwagenpark verantwoordelijk, maar ook het feit dat wedi gebruikmaakt van recyclaat. Zo bedraagt het aandeel recyclaat in het blauwe hardschuim dat wedi gebruikt 25% – waarmee een bijdrage aan het hergebruik van fossiele grondstoffen geleverd wordt. De afwerkingsmaterialen in het zogenaamde TOP-gamma van wedi bestaan zelfs voor de volle 100% uit gerecycleerd materiaal.

[Lees meer] [Lees minder]
GAimage