Wienerberger

logo Wienerberger

Wienerberger

Kapel ter Bede 121

8500 Kortrijk

België

Wienerberger is een van de grootste baksteenproducenten ter wereld, met ook een sterke positie in de productie van andere keramische bouwproducten, zoals kleidakpannen, kleiklinkers en binnenmuurstenen.

Wereldwijd staan de natuurlijke bouwmaterialen en oplossingen van Wienerberger voor esthetiek, comfort, veiligheid en vooral ook duurzaamheid. De binnenmuurstenen, kleidakpannen, gevelstenen en kleiklinkers worden op de markt gebracht onder de gekende merknamen Porotherm, Koramic en Terca.

De natuurlijke kleiproducten van Wienerberger vormen de ideale bouwmaterialen voor mooie, duurzame en comfortabele woningen, bedrijfsgebouwen, kantoren, scholen, ziekenhuizen... Ze worden aangeboden in een rijke variatie, zodat elke architectuur tot haar recht komt en een harmonieus geheel vormt. In welke stijl dan ook; klassiek, rustiek, eigentijds ...

In een bouwmarkt die voortdurend in beweging is met alsmaar strengere energie- en isolatievereisten en duurzaamheidsnormen voor woningen en gebouwen, streeft Wienerberger voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. Het bedrijf hecht daarbij groot belang aan het  duurzaamheidsaspect, zowel op het gebied van produceren, bouwen als wonen. Ook besteedt Wienerberger heel wat aandacht aan de herbruikbaarheid van zijn eindproducten.

Circulariteit gaat voor Wienerberger echter om meer dan het product alleen. De fabrikant van bouwproducten uit klei maakt die visie vandaag al concreet: met de introductie van ClickBrick tilde Wienerberger zijn gevelstenen naar een hoger circulair niveau. Daarnaast is de fabrikant actief betrokken in het onderzoek naar herbruikbare verpakkingen en het hergebruik van steenpuin in het productieproces. En met Leadax Roov verraste Wienerberger de sector met een innovatieve en circulaire platdakbedekking, vervaardigd uit recycleerde PVB-folies uit de glasindustrie. ”

[Lees meer] [Lees minder]

Contacteer Wienerberger