ZINQ - België

logo ZINQ - België

ZINQ - België

Centrum Zuid 2037

3530 Houthalen

België

ZINQ-België en ZINQ-Nederland behoren tot de Belgisch-Nederlandse tak van Fontaine Holdings, de grootste Europese groep gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal. Daarnaast verzorgt zij ook duplexsystemen als poedercoaten en natlakken. De groep telt ruim vierhonderd medewerkers en verzinkt jaarlijks meer dan 150.000 ton staal. De plants zijn gevestigd in Pelt, Houthalen, Antwerpen, Gent, Ieper en Charleroi. ZINQ-Nederland beschikt over 2 vestigingen in Veenoord.

De groep beschikt over enkele van de breedste, diepste en langste zinkbaden in Europa en heeft enkele topkwaliteitsmerken geregistreerd passend binnen de unieke ZINQ®-organisatie: duroZINQ voor het thermisch discontinue verzinken, colorZINQ voor het coaten op verzinkt staal en microZINQ. Dat laatste is een uniek, gepatenteerd systeem dat Fontaine Holdings ontwikkeld heeft om een ultradunne zinklaag met een uiterst hoge corrosiebestendigheid aan te brengen. Die bijzondere wijze van oppervlaktebehandeling en corrosiewering is met name zeer populair in de automobielindustrie.

Andere troeven zijn de eigen R&D-afdeling, het feit dat zij fungeren als een onestop shop voor duplexsystemen – verzinken én coaten in eigen beheer –, hun intern logistiek systeem waarmee ze klanten ontzorgen, hun vele certificaten – ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, EN 1090, DASt-022 enzovoort – en uiteraard het Cradle to Cradle-certificaat voor duroZINQ.

[Lees meer] [Lees minder]

Gerelateerde producten

Bij ZINQ - België en ZINQ - Nederland kan je terecht voor het thermisch verzinken van diverse stalen constructies, chassis en andere producten. Door de thermische verzinking, wat ZINQ - België en ZINQ - Nederland doen onder de naam duroZINQ, ontstaat er een specifieke zink-ijzerlegering die als kathodische bescherming het staal een levensduur van decennia garandeert.

GAimage