Architecten als katalysator van circulair bouwen

Sven Grooten van B-architecten, Roos Servaes van Vlaanderen Circulair en Bart Cobbaert van DENC-STUDIO: alle drie zijn ze ervan overtuigd dat circulair bouwen de toekomst is. En alle drie wonnen ze een Belgian Building Award 2021 voor wat ze gepresteerd hebben op het vlak van circulair bouwen. In deze Circubuild Podcast houdt het trio de vinger aan de circulaire pols.

B-architecten won een Belgian Building Award 2021 in de categorie Circular Building voor Mundo-a, een circulair kantoorgebouw in Antwerpen op de fundamenten van een metrohalte die er nooit gekomen is. DENC-STUDIO was laureaat in dezelfde categorie voor Loods 23 in Gent, een gewezen overslagloods opgebouwd uit staal die gebruikt werd voor de wereldtentoonstelling in Antwerpen aan het eind 19de eeuw. De derde winnaar die achter de podcastmicrofoon plaatsnam, is Roos Servaes van Vlaanderen Circulair, één van de drijvende krachten achter de Green deal Circulair Bouwen. Zij won de Pioneer Award op de Belgian Building Awars.

De Belgian Building Awards zijn een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Palindroom en Architectura.

Deze podcast werd mogelijk gemaakt met de steun van de vier structurele partners van de Circubuild Podcast: KUBUS, Assiver, Wienerberger en All Colors of Communication.

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners